Expeditioner Antarktis

Utforska jordens kallaste, torraste, högsta och renaste kontinent. Expeditionskryssningar till Antarktis är för den som vill uppleva dramatisk natur där väldigt få människor satt sin fot.

Antarktis, jordens mest avlägsna kontinent, omfattar land- och havsområdena kring Sydpolen. Kontinenten är jordens femte största och utgör cirka nio procent av jordens landmassa. Det är helt och hållet elementen som styr här och det hårda klimatet gör att inga bofasta finns på Antarktis, men då det är ett perfekt ställe för all slags forskning finns ändå folk på Antarktis året om.     

Här finns en storslagen värld av dramatiska landskap med bergskedjor, slocknade vulkaner, is och snö. Här finns till exempel en av världens längsta bergskedjor, vulkanen Mount Erebus som är en av få vulkaner på jorden som har en konstant sjö av smält lava i sin krater, och kilometertjocka ismassor. Antarktis har även en mycket spännande djurvärld. På ismassorna kan du få se bland annat sjöleopard och sydlig sjöelefant medan det i haven finns blåval, knölval och späckhuggare. Djuren är inte rädda för människan så har du tur kan du få komma dem riktigt nära. 

Hittade 0 kryssningar

Hjälp! Vi hittar tyvärr inga resultat på denna sökning

Prova att justera bland filtren eller varför inte göra en helt ny sökning?

Vill du försöka om från början?
0 av 0st