Expeditioner Grönland

På en expeditionskryssning till Grönland får du uppleva den vilda naturen i de arktiska haven på nära håll, och uppleva unika möten med isolerade Inuitsamhällen.

Grönland är världens största ö, nästan fem gånger så stor som Sverige, och ligger belägen mellan Norra ishavet och Atlanten. Runt 80 procent av öns yta är täckt av inlandsis, som beräknas vara mellan 400 000 och 800 000 år gammal, där glaciären Ilulissatfjorden är ett UNESCO världsarv. Här finns några av jordens äldsta bergarter och ett antal varma källor lockar turister året runt med sina behagliga temperaturer på mellan 36 och 38 grader. 

På Grönland väntar äventyr bland kolossala isberg, fjordar och fjäll. Här finns naturligtvis även ett spännande djurliv att upptäcka - knölvalar, sex arter av sälar, myskoxar, valrossar, renar och havsörnar är bara några av djuren du kan få se. Här finns även isbjörn. Isbjörnen symboliserar landets djurliv och finns på Grönlands vapensköld, och hela nordöstra Grönland är en jättelik nationalpark där isbjörnarna får leva fritt.  

Hittade 0 kryssningar

Hjälp! Vi hittar tyvärr inga resultat på denna sökning

Prova att justera bland filtren eller varför inte göra en helt ny sökning?

Vill du försöka om från början?
0 av 0st