Expeditioner Island

En expeditionskryssning till Island är perfekt för äventyrare som söker det oväntade. Här kombineras orörd vildmark och rikt djurliv med vikingasagor och mystik.

Island ligger i norra Atlanten, mellan Grönland och Färöarna, och består av huvudön Island samt ett antal mindre öar som omgärdar huvudön. Ön Grimsey befinner sig norr om norra polcirkeln. Huvudöns kust karaktäriseras av branta stränder med omväxlande stup och vågräta områden. I alla väderstreck finns gott om fjordar men den östra kusten bjuder framförallt på täta skogar, frodig jordbruksmark och färggranna fiskesamhällen. 

Islands kulturarv går tillbaka ända till vikingasagorna och Islands folksagor är fulla av mystik, älvor och troll. Upptäck en mängd olika byar och bosättningar och upplev den rika kulturen bland de gästvänliga människorna. Detta i ett makalöst vackert landskap som hämtat ur sagorna. Här finns sprutande gejsrar, forsande vattenfall, majestätiska glaciärer, orörd vildmark, nya och tusenåriga lavafält och ett myllrande djurliv.

Hittade 0 kryssningar

Hjälp! Vi hittar tyvärr inga resultat på denna sökning

Prova att justera bland filtren eller varför inte göra en helt ny sökning?

Vill du försöka om från början?
0 av 0st