Expeditioner Nordvästpassagen

En expeditionskryssning genom Nordvästpassagen är ett riktigt äventyr som följer fotspåren av de stora upptäckarna. Möjlighet till expeditioner här sker helt på naturens villkor.

Nordvästpassagen är en farled i de orörda arktiska regionerna norr om amerikanska kontinenten mellan Atlanten och Stilla Havet. Passagen tar dig genom Norra ishavets packis och Kanadas arktiska skärgård. Det är få fartyg som kan navigera i denna legendariska havspassage och is- och väderförhållandena är helt avgörande om passagen kan korsas eller inte. Den arktiska packisen förhindrar vanligtvis vanlig sjöfart under hela året, men om isen smälter tillräckligt görs sjövägarna farbara.  

På detta havsäventyr långt norr om polcirkeln får du uppleva den storslagna, råa, förrädiska och vackra naturen, och de vilda, mäktiga och fantastiska djuren. I kölvattnet efter Amundsen och andra stora upptäckare får du känna historiens vingslag och vara med om upplevelser som är få förunnade. Det här är en expedition för inbitna utforskare. 

Hittade 0 kryssningar

Hjälp! Vi hittar tyvärr inga resultat på denna sökning

Prova att justera bland filtren eller varför inte göra en helt ny sökning?

Vill du försöka om från början?
0 av 0st