Expeditioner Island

En expeditionskryssning till Island är perfekt för äventyrare som söker det oväntade. Här kombineras orörd vildmark och rikt djurliv med vikingasagor och mystik.

Upptäck isens och eldens land Island

Island ligger i norra Atlanten, mellan Grönland och Färöarna, och består av huvudön Island samt ett antal mindre öar som omgärdar huvudön. En av dessa mindre öar, ön Grimsey, befinner sig så långt norrut som norr om norra polcirkeln. Huvudöns kust karaktäriseras av branta stränder med omväxlande stup och vågräta områden. I alla väderstreck finns gott om fjordar men den östra kusten bjuder framförallt på täta skogar, frodig jordbruksmark och färggranna fiskesamhällen. 

Islands sagolika natur och kultur

Island har ett makalöst vackert landskap som hämtat ur sagorna. Här finns sprutande gejsrar, forsande vattenfall, majestätiska glaciärer, orörd vildmark, nya och tusenåriga lavafält, geotermiska områden och ett myllrande djurliv. Runt ön lever knölvalar, blåvalar, kaskeloter, delfiner och späckhuggare. Även Islands kulturarv går tillbaka ända till vikingasagorna och Islands folksagor är fulla av mystik, älvor och troll. I makalösa miljöer kan du upptäcka en mängd olika byar och bosättningar och uppleva den rika kulturen bland de gästvänliga människorna.

~ "Island är en verkligt minnesvärd destination" ~

Expeditionskryssningar runt Island

En expeditionskryssning tar dig till delar av Island som är svåra att annars komma till, och på spännande landstigningar med ribbåtar utforskas utvalda platser närmare. Du får veta mer ingående om dessa platser och de äventyr du upplever av kunniga expeditionsguider. Besök nationalparker och trevliga städer, vada i den svarta lavasanden och stå på polcirkeln, gör kortare vandringar och besök öar som fylls av sälar och lunnefåglar. Kontrasterna är enorma, med stora orörda naturområden precis utanför de moderna städerna, och med en expedition får du uppleva dessa kontraster på allra bästa sätt.

Kontakta oss för mer information rörande rederier, fartyg, rutter och priser gällande expeditionskryssningar till Island. Du når oss via mail, per telefon: 08-20 55 00 eller om du önskar besöka oss på Saltmätargatan 8 i Stockholm.

Hittade