Östersjökryssning

8 - 18 september 2024

Kryssningsfartyget MSC Poesia ute till havs.

MSC Cruises

En kryssning med MSC Cruises passar perfekt för alla som vill kryssa på moderna fartyg med mycket aktiviteter för stora och små. Här bjuds gästerna liveunderhållning med trubadurer, danskurser, chansen att tävla i idrottsturneringar, stand-up komik, välutrustade gym, flera restauranger och barer, spa, teater och shower.

Läs mer om MSC & fartyget Poesia
Grön bock.

Inkluderat i priset

• Alla måltider ombord

• Dryckespaketet Easy Plus Drinks

• Aktiviteter & underhållning

• Barn-& ungdomsklubb 3-17 år

• Hamnavgifter & skatter

• Dricks till personalen ombord

Kryssningsrutt

Stockholm - till havs - Köpenhamn - Karlskrona - Warnemünde - Gdynia - Klaipeda - Riga - Tallinn - Helsingfors - Stockholm

Solnedgång över Mariaberget på Södermalm i Stockholm.

8 september 2024 Avresa: 20:00

Stockholm, Sverige

Vår vackra huvudstad Stockholm har en av världens mest örika skärgårdar, där Mälaren möter Östersjön, och staden själv ligger utspridd på 14 av dom. Stockholm har en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor och här finns gott om museer, bra shopping, vackra gamla byggnader, kul för barnen/ungdomarna, stora grönområden och fantastiska restauranger att upptäcka.

Par i solstol som håller handen vid poolen ombord på ett kryssningsfartyg.

9 september 2024

Till havs

Vi får en första dag till havs, som ger en bra möjlighet att bekanta sig ordentligt med fartyget och dess faciliteter.

Mysiga Nyhavn i Köpenhamn, Danmark.

10 september 2024 Ankomst: 08:00 Avresa: 18:00

Köpenhamn, Danmark

Köpenhamn, "Kongens by", är en modern metropol med gammal charm – en storstad med internationella influenser som behållit sin särprägel och personlighet. Här finns ett brett utbud av kultur, shopping och nöjen samt flera kända gourmetrestauranger för alla smaklökar. Här finns faktiskt fler restauranger med Michelinstjärnor än i någon annan stad i Nordeuropa.

Ön Ekholmen i Karlskrona, Sverige.

11 september 2024 Ankomst: 08:00 Avresa: 18:00

Karlskrona, Sverige

Karlskrona är belägen nästan så långt sydost som du kan komma i Sverige, mitt i skärgården bland 1 650 öar, kobbar och skär. Den väl bevarade arkitekturen och stadsplanen från stadens grundande i slutet av 1600-talet har imponerat på UNESCO, som gav Karlskrona världsarvsstatus 1998. Även skärgården som utgör Karlskrona är uppmärksammad av UNESCO, som ett av sju biosfärområden i Sverige.

Stranden och fyren i Warnemünde, Tyskland.

12 september 2024 Ankomst: 08:00 Avresa: 17:00

Warnemünde, Tyskland

Den lilla hamnstaden Warnemünde ligger i norra Rostock, vid floden Warnows mynning vid Östersjön. Staden var en av Tysklands främsta badorter på 1800-talet och det är inte så konstigt – här finns nämligen den längsta sandstranden på landets Östersjökust. Njut av en härlig atmosfär, bra restauranger och caféer samt små och härliga butiker, eller utforska resten av regionen.

Solnedgång i Gdynia, Polen, med vackert skepp vid kajen.

13 september 2024 Ankomst: 10:00 Avresa: 19:00

Gdynia, Polen

Gdynia är en modern stad belägen precis vid havet. Staden är den enda i Polen, och en av få i Europa, med en så lång och lättillgänglig kustlinje och tillsammans med Gdansk och Sopot kallas kuststräckan för "Polens riviera". När din kryssning lägger till här kan du njuta av sol och bad, god mat, unik shopping och en mängd kulturella turistattraktioner.

Vackra hus på kullerstensgata i Klaipeda, Litauen.

14 september 2024 Ankomst: 09:00 Avresa: 17:00

Klaipeda, Litauen

Klaipeda är den nordligaste isfria hamnen på Östersjöns östkust, den tredje största staden och den enda hamnen i Litauen. Det är dessutom den äldsta staden i Litauen och en av de äldsta på Östersjöns östra kust. Staden är känd som "Skulpturens stad". Förutom flera små skulpturer i gamla stan finns här även en skulpturpark med 116 olika stenskulpturer. Annchen von Tarau, som ligger på teatertorget, är den mest kända. Det gamla segelfartyget Meridianas och Fachwerkarkitekturen (tyskt för korsvirkeshus) i gamla stan är andra turistattraktioner.

Slott vid floden Daugava i Riga, Lettland.

15 september 2024 Ankomst: 09:00 Avresa: 17:00

Riga, Lettland

Riga är en charmig pärla som har allt du kan tänkas önska dig. Den gamla stadskärnan, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, är unikt bevarad med maffig medeltidsarkitektur som är värd att se men här finns även härliga uteserveringar och mysiga caféer, prisvärd shopping och inte minst spa – Riga är Europas kurortshuvudstad. Promenadvänligt är bara förnamnet så packa promenadskorna och insup Rigas atmosfär till fots.

Vackra byggnader i Tallin centrum.

16 september 2024 Ankomst: 10:00 Avresa: 20:00

Tallinn, Estland

Tallinn är den bäst bevarade medeltidsstaden i norra Europa, och finns naturligtvis med på UNESCO:s berömda världsarvslista. Här hittar du bland annat kyrkor och livfulla torg, och världens äldsta apotek som fortfarande är i drift. Upptäck de mysiga gränderna med sina kullerstensgator, de moderna affärskvarteren med sitt rika utbud och de många restaurangerna och krogarna.

Närbild på skulpturen Havis Amanda på Salutorget i Helsingfors, Finland.

17 september 2024 Ankomst: 07:00 Avresa: 17:00

Helsingfors, Finland

Finlands huvudstad Helsingfors är en härlig mix av influenser från både Sverige, Ryssland och kontinenten. Här finns konstutställningar, drygt 70 museum, restauranger och sevärdheter, där många härstammar från tiden när Helsingfors var ryskt. Besök gärna den halvt underjordiska Tempelplatsens kyrka från 1969, Brunnsparken, Storkyrkan och Havis Amandastatyn på Salutorget.

Solnedgång över Mariaberget på Södermalm i Stockholm.

18 september 2024 Ankomst: 09:00

Stockholm, Sverige

Vår vackra huvudstad Stockholm har en av världens mest örika skärgårdar, där Mälaren möter Östersjön, och staden själv ligger utspridd på 14 av dom. Stockholm har en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor och här finns gott om museer, bra shopping, vackra gamla byggnader, kul för barnen/ungdomarna, stora grönområden och fantastiska restauranger att upptäcka.