Kryssning Östersjön

26:e juni 2022

Ombordstigning: Stockholm

Kryssningsrutt: Stockholm - Visby - Kotka - Tallinn - Riga - Klaipeda - till havs - Stockholm

Solig gränd i Gamla stan i Stockholm.

26 juni 2022 Avresa: 18:00

Stockholm, Sverige

Sveriges huvudstad, Stockholm, ligger utspridd på 14 öar där Mälaren möter Östersjön. Ta dig gärna tid att upptäcka staden före eller efter din kryssning. Här finns till exempel gott om museer, med allt från konst och historia till sport och musik, bra shopping, kul för barnen/ungdomarna, stora grönområden och fantastiska restauranger.

Mysig kullerstensgata i Visby på Gotland.

27 juni 2022 Ankomst: 07:00 Avresa: 16:00

Visby, Sverige

Den medeltida Hansestaden Visby, "Rosornas och ruinernas stad", är en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien och är sedan 1995 med på UNESCO:s världsarvslista. Förutom den cirka 3,5 kilometer långa ringmuren, mäktiga kyrkoruiner, över 200 hus med medeltida murverk, och mysiga gränder och kullerstensgator, är staden känd för bland annat Almedalsveckan vecka 27 och Medeltidsveckan vecka 32.

Gammal, vacker brandstation i staden Kotka i Finland.

28 juni 2022 Ankomst: 11:00 Avresa: 18:00

Kotka, Finland

Pittoreska staden Kotka ligger vid Finska vikens norra kust. Förutom sin cirka 170 kilometer långa kustlinje rinner även Kymijoki älv genom staden, som är känd för att ha det bästa laxfisket i södra Finland. Kotka har en rik maritim tradition och de populäraste aktiviteterna här inkluderar alla vatten av något slag; kryssningar runt skärgården, forsränning, kajakpaddling genom Kymijokis forsar, segling och fiske.

Vackra byggnader i Tallin centrum.

29 juni 2022 Ankomst: 07:00 Avresa: 17:00

Tallinn, Estland

Tallinn är den bäst bevarade medeltidsstaden i norra Europa, och finns naturligtvis med på UNESCO:s berömda världsarvslista. Här hittar du bland annat kyrkor och livfulla torg, och världens äldsta apotek som fortfarande är i drift. Upptäck de mysiga gränderna med sina kullerstensgator, de moderna affärskvarteren med sitt rika utbud och de många restaurangerna och krogarna.

Slott vid floden Daugava i Riga, Lettland.

30 juni 2022 Ankomst: 10:00 Avresa: 19:00

Riga, Lettland

Riga är en charmig pärla som har allt du kan tänkas önska dig. Den gamla stadskärnan, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, är unikt bevarad med maffig medeltidsarkitektur som är värd att se men här finns även härliga uteserveringar och mysiga caféer, prisvärd shopping och inte minst spa – Riga är Europas kurortshuvudstad. Promenadvänligt är bara förnamnet så packa promenadskorna och insup Rigas atmosfär till fots.

Vackra hus på kullerstensgata i Klaipeda, Litauen.

1 juli 2022 Ankomst: 11:00 Avresa: 21:00

Klaipeda, Litauen

Klaipeda är den nordligaste isfria hamnen på Östersjöns östkust, den tredje största staden och den enda hamnen i Litauen. Det är dessutom den äldsta staden i Litauen och en av de äldsta på Östersjöns östra kust. Staden är känd som "Skulpturens stad". Förutom flera små skulpturer i gamla stan finns här även en skulpturpark med 116 olika stenskulpturer. Annchen von Tarau, som ligger på teatertorget, är den mest kända. Det gamla segelfartyget Meridianas och Fachwerkarkitekturen (tyskt för korsvirkeshus) i gamla stan är andra turistattraktioner.

Barn spelar spel på Kids Club ombord på Royal Caribbeans fartyg.

2 juli 2022

Till havs

Se till att njuta ordentligt av fartygets alla faciliteter nu när dagen spenderas till havs.

Solnedgång över Mariaberget på Södermalm i Stockholm.

3 juli 2022 Ankomst: 07:00

Stockholm, Sverige

Sveriges huvudstad, Stockholm, ligger utspridd på 14 öar där Mälaren möter Östersjön. Ta dig gärna tid att upptäcka staden före eller efter din kryssning. Här finns till exempel gott om museer, med allt från konst och historia till sport och musik, bra shopping, kul för barnen/ungdomarna, stora grönområden och fantastiska restauranger.