Vackra Hubbard Glacier i Kanada.

Expeditioner Alaska

Alaska gör sällan någon besviken

En expeditionskryssning till Alaska ger dig en mer djupgående upplevelse längs den väderrika kusten, med djärva resplaner för ett riktigt äventyr.

Alaska är en amerikansk delstat belägen i den nordvästra änden av den nordamerikanska kontinenten. Det är den till ytan största delstaten i USA och med sina många öar har Alaska även den längsta kustlinjen av alla delstater – perfekt för kryssningar. Resor hit passar utmärkt för den naturintresserade då delstaten erbjuder fantastisk vildmark, ett spännande djurliv och unik, lokal kultur.

~ "Alaska är ett av världens absolut vackraste hörn" ~

Alaskas fascinerande djur- och naturliv

En kryssning i Alaska bjuder på en unik kombination av hisnande vackra glaciärer, vild och artrik vildmark, orörd tundra och fantastiska fjordar. Upplev de blåaste glaciärer du någonsin sett, isiga fjordar som strävar mot havet och snöiga toppar som sträcker sig mot horisonten. Trots att Alaska är avlägset, kallt och ganska ogästvänligt sjuder platsen av liv. Sjölejon, späckhuggare, brunbjörn, val och älg är några av invånarna och längs kusten häckar praktfulla, vithövdade havsörnar i träden.

Äventyrliga expeditionskryssningar i Alaska

Expeditionskryssningar i Alaska är något utöver det vanliga. Med toppmoderna expeditionsfartyg och djärva resplaner kommer du närmare upplevelserna än med klassiska kryssningsfartyg. Utforska en nationalpark bland berg och glaciärer, gå på spännande björnsafari och åk ut på valsafari längs kusten. I varje hamn finns dessutom spännande kulturella sevärdheter från landets historia att upptäcka. Bästa tiden att resa är på sommaren och vanligtvis sträcker sig kryssningssäsongen från maj till en bit in på hösten.

Observera att även andra rederier än de som visas nedan kan ha kryssningar till Alaska, men det är då inte expeditionskryssningar. Ange dina sökkriterier här för samtliga kryssningar till Alaska.

Hittade