Specialkryssningar

Specialkryssningar

Specialkryssningar är för dig som önskar en annorlunda kryssningsupplevelse. Upplev annorlunda stopp på flera kontinenter eller när rederier provar någon ny rutt, och njut av mer tid ombord på fartyget till havs.

Specialkryssningar kan vara allt från så kallade repositioneringskryssningar och jorden runt-kryssningar till speciella kryssningsrutter som inte är standard hos rederierna. Fördelaktiga priser, flera dagar till havs samt många intressanta hamnar kan vara några av fördelarna.

Repositioneringskryssningar och jorden runt-kryssningar är för dig som kan vara iväg på en längre kryssning. Övriga specialkryssningar kan vara till exempel att åka genom Suezkanalen, som även det är en sorts repositioneringskryssning, eller när rederier provar någon ny rutt, och dessa kan vara längre kryssningar eller kryssningar från omkring 12 nätter.

Oavsett vilken typ av specialkryssning det gäller så innebär livet ombord nästan obegränsade alternativ av underhållning och aktiviteter, goda måltider och rekreationsmöjligheter. Njut av en SPA-behandling i fartygets SPA-avdelning, smaka på den goda maten i någon av de många restaurangerna, shoppa till dig själv eller någon du tycker om i butikerna ombord och prova lyckan i kasinot. Här finns ingen tid till att bli uttråkad eller sysslolös. Vid varje stopp finns dessutom en ny, spännande plats att utforska.

SUEZKANALEN

Suezkanalen, som gör det möjligt för fartyg att färdas mellan Europa och Asien utan att behöva segla runt Afrika, räknas idag som en av de mäktigaste sjöfartslederna i hela världen. Med sina 17 mil är den världens längsta konstgjorda sjöfartsled utan slussar och trafiken här är mycket livlig, med allt från små passagerarbåtar till supertankers på många tusen ton.

Kryssningar genom Suezkanalen är en spännande upplevelse olik andra kryssningar, och färden genom kanalen tar cirka 11 – 15 timmar. Kanalen är bara tillräckligt djup för två fartyg att passera varandra, så därför består den av en fil med flera mötesplatser. Fartygen färdas alltid i konvoj och under en normal dag passerar tre konvojer. Det är en fascinerande upplevelse att se fartyg efter fartyg passera genom kanalen och vidare ut i Medelhavet, vid Port Said, eller Röda havet, vid Suez.

REPOSITIONERINGSKRYSSNINGAR

De så kallade repositioneringskryssningarna är kryssningar där fartygen ska förflyttas mellan olika marknader. Ett fartyg som kryssat i Europa under sommaren behöver förflyttas till kanske Karibien eller Sydamerika för att vara där under vintern, och på vägen över Atlanten finns möjligheten att följa med.

Fördelarna med dessa kryssningar är flera. Dels får du möjligheten att njuta till fullo av fartygets alla faciliteter då fartyget spenderar mycket tid ute till havs, dels är dessa kryssningar oftast billigare än vanliga kryssningar. Kryssningarna angör dessutom spännande hamnar som annars aldrig, eller åtminstone sällan, besöks vid andra kryssningar. Vid repositioneringskryssningar från/till Europa behövs heller inte mer än en lång flygresa göras, vid antingen påstigning eller avstigning, vilket kan vara skönt.  

JORDEN RUNT-KRYSSNINGAR

Att resa jorden runt är för många ett riktigt drömäventyr och att göra det med en kryssning är det absolut smidigaste sättet. Du får chansen att besöka spännande länder på flera kontinenter, med alltifrån välkända städer till mer avskilda platser, utan att behöva packa om resväskan en enda gång då ditt ”hotellrum” följer med dig.

Jorden runt-kryssningar tar oftast mellan 100 och 120 dagar och vanliga avresehamnar är Florida, Sydney och någonstans i Medelhavet. Det finns både billigare och dyrare alternativ så var noga med att undersöka vad som ingår i kryssningspriset. På en sådan här lång resa är det viktigt att det finns saker att göra som du tycker om så var även noga med att undersöka nöjesutbudet på fartygen. Bestäm dig för vilka länder som just du vill se. Visserligen går resan jorden runt och besöker ett 30-tal länder, men du kommer inte att få se alla delar av världen. Fartygens stopp på varje resmål är vanligtvis mellan en och tre dagar.

Resmål i Specialkryssningar

Söker...