Karibien

Sköna Karibiens stora örike ger möjligheten att besöka flera vackra och exotiska öar på en och samma resa, så det är lätt att förstå varför det är en av världens mest populära destinationer för kryssningar.

I Karibien går några av världens största kryssningsfartyg och oavsett om du vill ha en lugn semester med lata dagar eller söker efter lite mer äventyr, kommer du att trivas här – i sommarvärme året runt.

Det fantastiska klimatet är en given anledning till Karibiens popularitet som kryssningsdestination men även härliga atmosfärer, läckra naturupplevelser, spännande smaker och roliga aktiviteter är avgörande faktorer. Nästan samtliga rederier erbjuder resor i Karibien så du kan välja allt från riktigt stora fartyg som med sina barn- och ungdomsklubbar passar utmärkt för de yngre i familjen, till mindre segelfartyg som andas lugn, lyx och personlighet. Att Karibien är en av världens bästa kryssningsdestinationer är lätt att förstå och flera av rederierna satsar stort i regionen, med resmål som är exklusiva för just deras kryssningsgäster.

Vilken typ av resa önskar du göra?

I Karibien finns ett brett utbud som passar alla, året runt. Både vad gäller rederier och fartyg, och resmål. Beroende på om du kryssar i västra, östra eller södra Karibien blir upplevelserna lite olika så fundera på om någon/några destinationer är av extra intresse att komma till under din kryssning.

Fruktstånd på en gata på Jamaica.

Västra Karibien

Kryssningar i västra Karibien innefattar öarna söder om Florida, såsom till exempel Caymanöarna, Jamaica och den mexikanska Yucatanregionen. Florida är den vanligaste startpunkten med avresehamnar i Fort Lauderdale, Miami, Tampa och Port Canaveral. Praktiskt taget samtliga rederier erbjuder kryssningar i regionen så här finns ett brett utbud året runt, såväl korta fyra-femdagars kryssningar som längre rutter upp till tio nätter.  

Intensivt gult hus i San Juan i Puerto Rico.

Östra Karibien

Kryssningar i östra Karibien omfattar till exempel Puerto Rico, US Virgin Islands, St. Maarten, Bahamas och Turks & Caicos-öarna. Här har flera kryssningsrederier även egna öar och stränder som de gör stopp vid. Florida är den vanligaste startpunkten med avresehamnar i Fort Lauderdale och Miami. Praktiskt taget samtliga rederier erbjuder kryssningar i regionen så här finns ett brett utbud året runt, såväl korta tre-fyradagars kryssningar som kryssningar på flera veckor.  

Närbild på flamingo.

Södra Karibien

Kryssningar i södra Karibien utgår främst från Florida eller San Juan i Puerto Rico och omfattar massor av små paradisöar som till exempel Aruba, Bonaire och Curacao (ABC-öarna), och St. Maarten. Även kryssningar med destinationer såsom Panamakanalen och Centralamerika utgår härifrån. I södra Karibien är kryssningarna från sju dagar långa och uppåt. Utbudet är som störst vintertid, då vissa av rederiernas kryssningsfartyg används för kryssningar i Medelhavet under sommarhalvåret. 

Hamnar

Hittade