Australien & Nya Zeeland

Australien, "Down Under", och Nya Zeeland ligger så långt bort från Sverige som du kan komma, men känns ändå relativt bekant. Det är svårt att göra länderna rättvisa med ord – de måste upplevas i verkligheten.

Australien och Nya Zeeland har oändligt mycket att erbjuda, som några av de mest kontrastrika länderna i världen. Här finns torra öknar, spännande storstäder, frodiga regnskogar och unikt djurliv.  

Att besöka Australien och Nya Zeeland är för många en stor dröm och med tanke på den långa flygresan, är det vanligt att kombinera de två. Australien har mer än 25 000 kilometer kust och Nya Zeeland består av ett flertal öar, så att kryssa här är det absolut bästa sättet att maximera resan på.

Söker du efter kryssning med barn, önskar du all inclusive, vill du unna dig en lyxkryssning eller kanske är det dags för en spakryssning med vännerna? Nästan samtliga rederier erbjuder resor i regionen så här finns ett brett utbud som passar alla – från riktigt stora fartyg som med sina barn- och ungdomsklubbar passar utmärkt för de yngre i familjen, till mindre segelfartyg som andas lugn, lyx och personlighet.

Livet ombord innebär nästan obegränsade alternativ av goda måltider, underhållning, rekreationsmöjligheter och aktiviteter. Vid varje stopp finns en ny, spännande plats att utforska. Vandra i de vackra bergen, insup den härliga stämningen, lär dig mer om stadens historia och shoppa souvenirer på den lokala marknaden. Här finns ingen tid till att bli uttråkad eller sysslolös.   

AUSTRALIEN

Klimatet i Australien möjliggör kryssningar under alla årstider, även om högsäsongen räknas från oktober till april. Det finns olika rutter och reslängder att välja mellan, där 7-nätters kryssningar som utgår från Sydney är de vanligaste. Även Brisbane, Melbourne, Adelaide, Cairns, Darwin och Perth är dock vanliga avresehamnar.  

Väljer du en längre kryssning går dessa ofta även till Nya Zeeland. Australien finns alltid med på jorden runt-kryssningar och önskar du kryssa flera veckor, till paradisöarna i Stilla Havet, är Australien en utgångspunkt.  

NYA ZEELAND

Årstiderna på Nya Zeeland är helt tvärtemot vad vi har här i Sverige, med sommar under våra vintermånader och vinter under våra sommarmånader. Högsäsongen för kryssningar är därför under oktober till april. Det finns olika rutter och reslängder att välja mellan men de vanligaste kryssningarna är 10 - 16 nätter långa med Auckland som avresehamn. Vanligen avslutas dessa kryssningar i Sydney, Australien, men vissa återvänder till Auckland.  

Möjligheten finns också att utgå från Sydney, Australien, för att därefter kryssa österut till Nya Zeeland. Dessa turer är mellan 10 - 15 nätter långa. Önskar du kryssa flera veckor, till paradisöarna i Stilla havet, startar dessa kryssningar i Australien och gör stopp på vägen, på Nya Zeeland.  

Resmål i Australien & Nya Zeeland

Hittade 0 kryssningar

Hjälp! Vi hittar tyvärr inga resultat på denna sökning

Prova att justera bland filtren eller varför inte göra en helt ny sökning?

Vill du försöka om från början?
0 av 0st