Alaska

Alaska är ett av världens vackraste hörn som passar utmärkt för den naturintresserade med sin fantastiska vildmark, sitt spännande djurliv och den unika, lokala kulturen. En kryssning här är något utöver det vanliga.

Om önskan att finna guld var Alaskas dåtida lockbete, är den vackra naturen och det lugna livet långt från storstäderna dagens vinnande koncept. Kryssningar här gör sällan någon besviken. 

Alaska känns för många som en avlägsen plats som är ogästvänlig och kall, och visst stämmer det delvis – här kan bli ner till -60 grader kallt i de norra delarna. Dock är platsen full av liv. Den otroligt vackra naturen med glaciärer, fjordar och orörd vildmark bjuder på ett makalöst djurliv där sjölejon, späckhuggare, valar och vithövdade havsörnar är några av invånarna. Bästa tiden att resa i Alaska är på sommaren och vanligtvis börjar kryssningssäsongen i maj och pågår en bit in på hösten. Följ med på valsafari, lär dig mer om platsens historia och fascineras av de natursköna omgivningarna.

Vilken typ av resa önskar du göra?

Då kryssningar i Alaska är mycket populära finns ett stort utbud att välja från. Söker du efter kryssning med barn/ungdomar, önskar du all inclusive eller vill du unna dig en lyxkryssning? Flera rederier genomför både enkelvägskryssningar och tur- och returkryssningar.

Kajakpaddling i Juneau i Alaska.

Tur- & returkryssningar

För tur- och returkryssningar är de vanligaste avresehamnarna Seattle i USA och Vancouver i Kanada, och under kryssningarna får man bland annat se den historiska huvudstaden Juneau och den 800 invånare stora staden Skagway. Dessa kryssningar når aldrig de nordligaste delarna av Alaska men man reser i det nätverk av passager som väver genom öarna, the Inside Passage, vilket är makalöst vackert. 

Riktig närbild av en örn.

Enkelvägskryssningar

De kryssningar som inte går tur- och retur från/till Seattle eller Vancouver, går istället enkel väg södergående från Seward, Alaska, till Seattle eller Vancouver, eller nordgående från Seattle eller Vancouver till Seward. Även dessa kryssningar passerar genom den vackra Inside Passage, och här får du även uppleva de nordligare delarna av Alaska. 

Hamnar

Hittade