För hela familjen - generationsresor

En kryssning är det perfekta resesättet när många generationers olika behov och viljor ska tillgodoses. Du väljer själv hur aktiv du vill vara och du har hela familjen samlad på ett ställe, men behöver för den skull inte alltid hänga ihop.

Fartyg med något för alla

Royal Caribbeans, MSC Cruises och Norwegian Cruise Lines kryssningar lämpar sig utmärkt för generationsresor. Fartygen har aktiviteter och faciliteter för alla i familjen, från den yngsta till den äldsta, och kryssningarna angör spännande hamnar runt om i världen. Ombord finns dessutom ett stort urval av spännande restauranger och fina caféer, så att alla kan finna sina favoriter. 

Även Celebrity Cruises och Princess Cruises lämpar sig bra för generationsresor, men barnen bör då vara lite äldre. Här finns inte samma utbud av fartfyllda aktiviteter som hos ovan nämnda rederier, men för ungdomar fungerar utbudet ombord utmärkt. Likt hos Royal Caribbean, MSC Cruises och Norwegian Cruise Line finns barn- och ungdomsklubbar även hos dessa båda rederier.

En oas, lite lyx i lyxen, ombord

Flera av ovan nämnda rederiers fartyg är fyllda till brädden med aktiviteter och underhållning dag som kväll. Royal Caribbean, till exempel, stoltserar med världens största kryssningsfartyg. Reser man i flera generationer kan det då vara skönt för de äldre familjemedlemmarna att ibland kunna dra sig tillbaka till en lite lyxigare och lugnare tillvaro ombord.

Med MSC Cruises exklusiva MSC Yacht Club och Norwegian Cruise Lines eleganta The Haven by Norwegian finns den möjligheten. Dessa områden är lite som oaser på fartygen där boendena är lyxigare, servicen mer personlig och stämningen lugnare. Som gäst här har du bland annat tillgång till 24-timmars butlerservice och eget poolområde, och här finns exklusiva lounger att koppla av i. Även Princess Cruises erbjuder en variant, The Sanctuary, men här finns inga boendehytter utan bara dagpass.

~ "Alla i familjen får en rolig och behaglig resa" ~

Ett tips vid resa med äldre barn

Om du kryssar med lite äldre barn är ett hett tips att boka två hytter, snarare än en fyrabäddshytt. Det ger en större komfort och en bekvämare upplevelse för alla i familjen, även om ni kanske inte spenderar så mycket tid just här. Ibland finns så kallade connecting doors-hytter till förfogande, det vill säga hytter där man kan öppna en dörr emellan hytterna, men inte alltid.

Hittade