Generationsresor

För hela familjen

En kryssning är det perfekta resesättet när flera generationers olika behov och viljor ska tillgodoses. Du har hela familjen samlad på ett ställe, men behöver för den skull inte alltid hänga ihop.

Samla hela familjen och stora släkten och res tillsammans! Medan ni solar, badar och leker i det fantastiska poolområdet, äter och dricker gott från fartygets många restauranger, barer och caféer, spelar minigolf eller tar del av andra aktiviteter för stora och små och ser spektakulär underhållning ombord färdas ni samtidigt till härliga och minnesvärda resmål och kan ägna er åt att njuta tillsammans. Låt kvalitetstiden börja.

Fartyg som passar alla

Royal Caribbeans, MSC Cruises och Norwegian Cruise Lines kryssningar lämpar sig utmärkt för generationsresor. Fartygen har aktiviteter och faciliteter för alla i familjen, från den yngsta till den äldsta, och kryssningarna angör spännande hamnar runt om i världen. Ombord finns dessutom ett stort urval av spännande restauranger och fina caféer, så att alla kan finna sina favoriter. 

Även Celebrity Cruises och Princess Cruises lämpar sig bra för generationsresor, men barnen bör då vara lite äldre. Här finns inte samma utbud av fartfyllda aktiviteter som hos ovan nämnda rederier, men för ungdomar fungerar utbudet ombord utmärkt. Likt hos Royal Caribbean, MSC Cruises och Norwegian Cruise Line finns barn- och ungdomsklubbar även hos dessa båda rederier.

En oas, lite lyx i lyxen, ombord

Flera av ovan nämnda rederiers fartyg är fyllda till brädden med aktiviteter och underhållning dag som kväll. Royal Caribbean, till exempel, stoltserar med världens största kryssningsfartyg. Reser man i flera generationer kan det då vara skönt för de äldre familjemedlemmarna att ibland kunna dra sig tillbaka till en lite lyxigare och lugnare tillvaro ombord.

~ "Alla i familjen får en rolig och behaglig resa" ~

Ett tips vid resa med äldre barn

Om du kryssar med lite äldre barn är ett hett tips att boka två hytter, snarare än en fyrabäddshytt. Det ger en större komfort och en bekvämare upplevelse för alla i familjen, även om ni kanske inte spenderar så mycket tid just här. Ibland finns så kallade connecting doors-hytter till förfogande, det vill säga hytter där man kan öppna en dörr emellan hytterna, men inte alltid.

Hittade