Medelhavet

De många länderna kring Medelhavet gör att du kan uppleva flera olika kulturer, historia och traditioner på en och samma resa. Flygresan från Sverige är kort och gör det därför relativt enkelt att ta sig till värmen.

Förläng sommaren med en populär Medelhavskryssning. Den korta flygresan, värmen och de många intressanta städerna och platserna som du kan besöka, är alla klara fördelar.

Den korta flygresan, möjligheten att förlänga sommaren i den sköna värmen, det fantastiska utbudet av sevärdheter och den kulinariska maten från flera olika regioner är bara några av anledningarna till att Medelhavskryssningar blivit så populära. Välj mellan allt från riktigt stora fartyg som med sina barn- och ungdomsklubbar passar utmärkt för de yngre i familjen, till mindre segelfartyg som andas lugn, lyx och personlighet. Vid varje stopp finns en ny, spännande plats att utforska. Vandra i de vackra bergen, smaka på den kulinariska maten, lär dig mer om landets historia och shoppa souvenirer på den lokala marknaden.

Vilken typ av resa önskar du göra?

Kryssningar i Medelhavet är mycket populära, till stor del för att här finns ett urval för varje behov. Söker du efter en kryssning med barn/ungdomar, önskar du all inclusive eller vill du unna dig en lyxkryssning? Välj mellan ett stort antal rederier och fartyg, till vilken del av Medelhavet du vill resa.

Fantastisk vy över stad och hav på Franska rivieran.

Västra Medelhavet

Vid kryssningar i västra Medelhavet får du uppleva resmål i bland annat Spanien, Italien och Frankrike. Avresehamnarna är vanligtvis Barcelona eller Roms hamnstad Civitavecchia, men även från bland annat Marseille och Nice finns flera avgångar. Praktiskt taget samtliga rederier erbjuder resor i regionen så här finns ett brett utbud att välja från. De vanligaste är 7-nätters kryssningar men såväl weekendkryssningar som längre rutter upp till 12 dagar erbjuds. Önskar du resa längre bort går kryssningar genom Gibraltarsundet och vid Portugals kust.

Bord på grekisk taverna, precis vid vattnet.

Östra Medelhavet

Vid kryssningar i östra Medelhavet får du uppleva resmål i bland annat Kroatien, Montenegro och den grekiska ö-världen. Avresehamn är vanligtvis Venedig men även från bland annat de båda hamnstäderna Piraeus (Aten) och Civitavecchia (Rom) finns avgångar. Praktiskt taget samtliga rederier erbjuder resor i regionen så här finns ett brett utbud att välja från, såväl weekendkryssningar som längre rutter upp till 12 dagar. De vanligaste är 7-nätters kryssningar.

Hamnar

Hittade