Med barn & ungdomar

Att ta med barnen och ungdomarna på en kryssning utgör en risk – det blir svårt att semestra på något annat sätt i framtiden! Det låter kanske lite pretentiöst men det är vår erfarenhet efter att ha arbetat med kryssningar i 26 år. 

Välj rätt rederi för din kryssning

Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, Costa Cruises och MSC Cruises är barnvänliga ut i fingerspetsarna. Fartygen är byggda just för barnfamiljer och har ett gigantiskt utbud av att se och göra och äta ombord. Här finns en uppsjö av spektakulära aktiviteter, barnklubbar för olika åldrar och tonårsklubbar med ambitiösa program. Barnen och ungdomarna hittar snabbt sina internationella vänner och får kommunicera på alla tänkbara språk. Säkerhetsföreskrifterna ombord är rigorösa så här kan man tryggt låta barnen upptäcka fartyget på egen hand, tillsammans med sina nyfunna vänner.

Även Celebrity Cruises och Princess Cruises kan lämpa sig för kryssningar med barn, men barnen bör då vara lite äldre. Här finns inte samma utbud av fartfyllda aktiviteter som hos ovan nämnda rederier, men för ungdomar fungerar utbudet ombord utmärkt. 

~ "Väljer du rätt rederi och rätt fartyg är succésemestern ett faktum" ~

Ett litet tips

Om du kryssar med lite äldre barn rekommenderar vi starkt att boka två hytter, snarare än en fyrabäddshytt. Det ger en större komfort och en bekvämare upplevelse, även om man kanske inte spenderar så mycket tid i hytten. Ibland finns så kallade connecting doors-hytter till förfogande, det vill säga hytter där man kan öppna en dörr emellan hytterna, men inte alltid.

Kryssningar under skolloven

Åk på kryssning med familjen när barnen har ledigt från skolan. Vi har samlat de barnvänliga rederierna för loven 2023.

Hittade