Med barn & ungdomar

Ett roligt sätt att resa på

Att åka på kryssning med hela familjen är det smidigaste och roligaste sättet att semestra på. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva världen tillsammans på, med allas behov och förutsättningar tryggt tillgodosedda under hela resan. Barn blir alltid väldigt väl omhändertagna av kryssningspersonalen som gör allt de kan för att yngre gäster ska känna sig speciella på semestern.

Varning! Att ta med barnen och ungdomarna på en kryssning utgör en risk – det blir svårt att semestra på något annat sätt i framtiden! Det låter kanske lite pretentiöst men det är vår erfarenhet efter att ha arbetat med kryssningar i 30 år. 

~ "Väljer du rätt rederi och rätt fartyg är succésemestern ett faktum" ~

Välj rätt rederi för din kryssning

Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, Costa Cruises och MSC Cruises är barnvänliga ut i fingerspetsarna. Framförallt de senare fartygen är byggda just för barnfamiljer och har ett gigantiskt utbud av att se och göra och äta ombord. Här finns en uppsjö av spektakulära aktiviteter, barnklubbar för olika åldrar och tonårsklubbar med ambitiösa program. Barnen och ungdomarna hittar snabbt sina internationella vänner och får kommunicera på alla tänkbara språk.

Även Celebrity Cruises och Princess Cruises kan lämpa sig för kryssningar med barn, men barnen bör då vara lite äldre. Här finns inte samma utbud av fartfyllda aktiviteter som hos ovan nämnda rederier, men för ungdomar fungerar utbudet ombord utmärkt. 

Tips! Om du kryssar med lite äldre barn rekommenderar vi starkt att boka två hytter, snarare än en fyrabäddshytt. Det ger en större komfort och en bekvämare upplevelse, även om man kanske inte spenderar så mycket tid i hytten. Ibland finns så kallade connecting doors-hytter till förfogande, det vill säga hytter där man kan öppna en dörr emellan hytterna, men inte alltid.

Kille badar i en av poolerna på Perfect Day CocoCay, Bahamas.

Karibien

Kryssning i Karibien med barn

Karibien är omåttligt populärt att kryssa i och just för barnfamiljer är det klockrent!
Härligt klimat, en uppsjö av aktiviteter, god mat till stor och liten, öar specifikt anpassade just för kryssningsresenärer och naturupplevelser i massor väntar.

Läs mer om att kryssa i Karibien med barn

Bra att veta om kryssningar med barn

Hur gamla måste barn vara för att få åka på kryssning?
Har rederierna barnpriser?
Får man ta med barnvagn ombord?
Vilka barnvänliga aktiviteter finns det ombord?
Finns någon åldersgräns för barn ombord?
Finns det särskilda barnklubbar ombord?
Finns det någonting att göra för tonåringar ombord?
Är menyerna på restaurangerna ombord barnvänliga?

Kryssningar under skolloven

Åk på kryssning med familjen när barnen har ledigt från skolan. Vi har samlat de mest barnvänliga rederierna för loven under 2024 och 2025.

Hittade