Expeditionskryssningar

Starka intryck och naturupplevelser

Expeditionskryssningar är för dig som vill ut på fantastiska äventyr! Du får uppleva några av jordens mest avlägsna och outforskade platser, och komma både natur och djurliv närmare inpå än vid vanliga kryssningar.

Upplev frodig regnskog, exotiska öar, storslagna landskap, mäktiga glaciärer och spännande djurliv. Ombord på fartygen finns ett team av experter som föreläser och guidar dig på plats. Många gånger möter du dessutom framstående forskare, biologer, marinbiologer och geologer som berättar mer ingående om sina specialområden med anknytning till resrutten och destinationen.

Fartyg anpassade för expeditioner

Expeditionsfartygen är i regel något mindre än vanliga kryssningsfartyg, för att kunna komma nära de mer svårtillgängliga destinationerna som är aktuella för just expeditionskryssningar. De är även specialbyggda för att kunna navigera på ett tryggt och säkert sätt i de avlägsna farvattnen. Till exempel kan växlande väder och kalla havsområden med isflak ställa särskilda krav som dessa fartyg klarar av. Komforten och servicen ombord är dock fortfarande förstklassig likt den på de större fartygen.

Framförallt Hurtigruten Expeditions, Celebrity Cruises med sina Xpedition Class-fartyg, Seabourn med sitt fartyg Quest och lyxiga Ponant är att rekommendera för en expeditionskryssning

Spektakulära kryssningsdestinationer

Antarktis, Svalbard, Nordvästpassagen, Galapagosöarna, Grönland... – vart vill du åka?