Expeditionskryssningar

Expeditionskryssningar är för dig som vill ut på fantastiska äventyr! Du får uppleva några av jordens mest avlägsna och outforskade platser, och komma både natur och djurliv närmare inpå än vid vanliga kryssningar.

Upplev regnskog, exotiska öar, storslagna landskap, glaciärer och spännande djurliv med ett team av experter som föreläser och guidar dig på plats. Många gånger möter du dessutom framstående forskare som berättar mer ingående om sina specialområden med anknytning till resrutten och destinationen. Framförallt Hurtigruten har flera spännande destinationer att välja bland men även Celebrity Cruises, genom sina Xpedition Class-fartyg, är att rekommendera för en expeditionskryssning. Antarktis, Svalbard, Grönland... - vart vill du åka?

Expeditionsfartyg är i regel något mindre än vanliga kryssningsfartyg, för att kunna komma nära dessa mer svårtillgängliga destinationer. De är även specialbyggda för att kunna navigera på ett tryggt och säkert sätt i de avlägsna farvattnen. Till exempel kan växlande väder och kalla havsområden med isflak ställa särskilda krav som dessa fartyg klarar av. Komforten och servicen ombord är dock fortfarande förstklassig likt den på de större fartygen.