För dig som reser solo

Om du reser ensam, om ni är udda antal i en grupp eller om du och din vän önskar bo ensamma under er kryssning, erbjuder vissa av Norwegian Cruise Lines fartyg hytter just för det behovet.

Singelhyttstillägg

I princip betalar du för dubbel beläggning när du reser solo, det vill säga att du betalar för hela hytten – ett så kallat singelhyttstillägg. Endast skatter, avgifter och dricks anpassas till att du bara är en person. Nu har dock Norwegian Cruise Line, som första rederi, byggt studios och gemensamma områden specifikt för singelkryssare. Fartygen Bliss, Breakaway, Encore, Epic, Escape, Getaway och Pride of America erbjuder nämligen så kallade Studio Staterooms – boenden som är speciellt designade och prissatta för ensamresenärer.

Studio Stateroom för en person ombord på Norwegian Bliss.

Prisbelönta studios

Studio-hytterna, som är förvånansvärt rymliga för att bara vara cirka 10 kvadratmeter stora, har alla nödvändigheter anpassade för en person. En fullstor säng, separat handfat och dusch, platt-TV, hårtork och ett kassaskåp. Här finns även ett stort enkelriktat hyttfönster mot korridoren, för att skapa ytterligare rymd.

~ "Det är det perfekta området för ensamresenärer" ~

Tillfälle att ses i gemensamma områden

Hytterna ligger samlade i mitten av fartygen och i anslutning ligger gemensamma Studio Lounge, som är exklusivt tillgängligt för Studio-gäster. Här kan du njuta av gratis förfriskningar (ej ombord på Pride of America), koppla av med en bok, titta på storskärms-TV eller umgås över en drink med andra Studio-kryssare. Den perfekta möjligheten att träffa andra singelresenärer helt enkelt.

Om du vill träffa andra resenärer som kryssar solo anordnas aktiviteter just för singelresenärer på de flesta kryssningarna. I övrigt kan du skämma bort dig själv i spaavdelningen, koppla av i Ice Bar, smutta på en paraplysmoothie när du ligger vid poolen, lyssna till livemusik, utmana dig själv och andra på klätterväggen, och njuta av Broadwaymusikaler på kvällen. Bland mycket annat.

Även landutflykterna är ett roligt tillfälle att träffa medkryssare så följ med rederiet på någon som de anordnar. Matlagningskurser, kulturella vandringar, vinprovning, besök i naturreservat och sol- och badutflyker kan finnas att välja bland.

Hittade