Transatlantkryssningar

Transatlantiska kryssningar tar dig från en kontinent till en annan på ett spännande och avkopplande vis. Njut av en annorlunda upplevelse med många dagar till havs, när du korsar ett av våra världshav. 

Atlantkryssningar har en lång tradition. Det stora intresset beror främst på fördelaktiga priser, och kombinationen av intressanta hamnar och flera dagar till havs att njuta av fartygets faciliteter på. 

Så kallade transatlantiska kryssningar är kryssningar där fartygen förflyttas över Atlanten, mellan olika marknader. Ett fartyg som kryssat i Europa under sommaren behöver förflyttas till Karibien eller Sydamerika för att vara där under vintern, och på vägen över Atlanten finns möjligheten att resa med. Rederierna väljer att lägga dessa kryssningar i perioder då det generellt är lugnare vatten, plus att det ska mycket till för att du ska märka havets vågor på dessa stora fartyg, så sjögången brukar sällan vara ett problem.  

Fördelarna med transatlantiska kryssningar är flera. Dels får du möjligheten att njuta till fullo av fartygets alla faciliteter då fartyget spenderar mycket tid ute till havs, dels är dessa kryssningar oftast billigare än vanliga kryssningar. Kryssningarna angör dessutom spännande hamnar som annars aldrig, eller åtminstone sällan, angörs. Vid transatlantiska kryssningar behövs heller inte mer än en lång flygresa göras, vid påstigning eller avstigning.

Livet ombord innebär nästan obegränsade alternativ av underhållning och aktiviteter, goda måltider och rekreationsmöjligheter. Då det ofta är lite lugnare ombord på Atlantkryssningar än på vanliga kryssningar, då det sällan är fullbokat, får du chansen att verkligen njuta av detta fullt ut. Unna dig en behandling i spaavdelningen, shoppa souvenirer i butikerna ombord, smaka på den goda maten i de många restaurangerna och prova lyckan i casinot.

Hamnar

Hittade