Flodkryssningar

Att kryssa på en flod

På en flodkryssning kan du betrakta det vackra landskapet som sakta glider förbi, samtidigt som du njuter av lugnet ombord. Du kombinerar den härliga kryssningskänslan med spännande upplevelser i land, och får en härlig blandning mellan avkoppling och aktivitet. Att flodkryssningar på kort tid har blivit så populärt är inte konstigt – ett bättre, bekvämare och mer rofyllt sätt att se och uppleva mycket på kort tid finns inte.

Kryssningar på världens vackra floder tar dig riktigt nära landskapet och några av de vanligaste floderna där kryssningar går är till exempel tyska Rhen, vietnamesiska Mekong, franska Rhône och egyptiska Nilen.

~ "Storslagenhet i mindre skala" ~

Destinationer för flodkryssningar

Glid fram på Rhen genom sagolandskap med frodiga vinrankor eller ta en tur längs mäktiga Mekong, som är kantad av spännande upplevelser och historiska lämningar. Kryssa på Nilen, som bjuder på antika gravskatter och oförglömliga tempel, eller passera arkitektoniska juveler i form av slott och kloster på en kryssning på Seine.

En flodkryssning innebär att varje dag vakna upp till nya vyer och nya spännande stopp. Då båtarna oftast lägger till mitt i staden kan du lätt gå på upptäcktsfärd på egen hand – det är bara att hugga en karta och ge sig av till fots. Föredrar du att följa med på en organiserad utflykt ger dessa dig en inblick i regionens historia, arkitektur, konst och kultur och kan inkludera till exempel shopping, vinprovning, museum och konserter. Därtill ges kulinariska upplevelser och tillfällen att provsmaka lokala delikatesser.

~ "Här är resmålen och landskapet man passerar i fokus" ~

Fartyg anpassade för omgivningen

De flesta flodkryssningsfartygen tar endast omkring 100 - 150 passagerare så ombord råder gemenskap och en familjär stämning. Gästerna lär snabbt känna varandra och före middagen samlas man ofta för en fördrink tillsammans för att reflektera över dagens alla intryck. Efter middagen finns underhållning att njuta av eller om du hellre bara vill slappa, läsa en bra bok eller spela kort.