Flodkryssningar

Att kryssa på en flod

En flodkryssning innebär att varje dag vakna upp till nya vyer och nya spännande stopp.

På en flodkryssning kan du betrakta det vackra landskapet som sakta glider förbi, samtidigt som du njuter av lugnet ombord. Du kombinerar den härliga kryssningskänslan med spännande upplevelser i land, och får en härlig blandning mellan avkoppling och aktivitet. Att flodkryssningar på kort tid har blivit så populärt är inte konstigt – ett bättre, bekvämare och mer rofyllt sätt att se och uppleva mycket på kort tid finns inte.

Då båtarna oftast lägger till mitt i staden kan du lätt gå på upptäcktsfärd på egen hand – det är bara att hugga en karta och ge dig av till fots. Föredrar du att följa med på en organiserad utflykt ger dessa dig en inblick i regionens historia, arkitektur, konst och kultur och kan inkludera till exempel shopping, vinprovning, museum och konserter. Därtill ges kulinariska upplevelser och tillfällen att provsmaka lokala delikatesser.

Destinationer för flodkryssningar

Glid fram på Rhen genom sagolandskap med frodiga vinrankor eller ta en tur längs mäktiga Mekong, som är kantad av spännande upplevelser och historiska lämningar. Kryssa på Nilen, som bjuder på antika gravskatter och oförglömliga tempel, eller passera arkitektoniska juveler i form av slott och kloster på en kryssning på Seine.

Fartyg anpassade för omgivningen

Storslagenhet i mindre skala.

De flesta flodkryssningsfartygen tar endast omkring 100 - 150 passagerare så ombord råder gemenskap och en familjär stämning. Gästerna lär snabbt känna varandra och före middagen samlas man ofta för en fördrink tillsammans för att reflektera över dagens alla intryck. Efter middagen finns underhållning att njuta av eller om du hellre bara vill slappa, läsa en bra bok eller spela kort.

Populära kryssningspaket hos Club Eriks

Vår syster Club Eriks har ett brett utbud av flodkryssningar som genomförs i grupp, med svensk färdledare, ofta med program både före och efter kryssningen. Resorna går till spännande destinationer över hela världen och priserna är all inclusive.