Mellanöstern

Det räcker med namnet, Mellanöstern, för att väcka fascinationen för Orienten till liv. Tänk dig karavaner lastade med skatter, en förtrollande tusen och en natt-stämning och gyllene öknar med oaser och wadis.

Regionen Mellanöstern är svår att tydligt definiera geografiskt. Med influenser från kontinenterna Europa, Afrika och Asien finns här en stor variation vad gäller kultur, religiösa uttryck, språk och folkslag.

Där det en gång endast fanns öken hittar vi idag världens högsta byggnader, lyxigaste hotell och mest imponerande arkitektoniska platser sida vid sida med lämningar från arabvärldens rika historia och traditionella marknader. Mellanöstern befinner sig mitt emellan historia och framtid och en kryssning här ger dig möjlighet att upptäcka både forntida och moderna kulturer. Att flygresan till destinationerna dessutom är relativt kort och soltimmarna många, adderar till att Mellanöstern är en utmärkt semesterdestination.

Säsongen för kryssningar i Mellanöstern sträcker sig från december till mars. Sommarmånaderna är i regel alltför heta i dessa länder för att en resa hit ska bli behaglig. Många kryssningar startar och/eller slutar i Dubai och Abu Dhabi och typiska resmål som angörs kan ligga i till exempel Förenade Arabemiraten, Oman, Qatar och Jordanien. Att man besöker hamnar i Mellanöstern är även vanligt vid repositioneringskryssningar mellan Asien och Europa. Dessa kryssningar är vanligtvis 20 - 25 nätter långa och ger möjligheten att uppleva den mäktiga Suezkanalen.

Livet ombord på ett kryssningsfartyg innebär nästan obegränsade alternativ av underhållning och aktiviteter, goda måltider och rekreationsmöjligheter. Njut av en spabehandling i fartygets spaavdelning, smaka på den goda maten i någon av de många restaurangerna, shoppa till dig själv eller någon du tycker om i butikerna ombord och prova lyckan i kasinot. Här finns ingen tid till att bli uttråkad eller sysslolös. Vid varje stopp finns dessutom en ny, spännande plats att utforska.

Suezkanalen, sett från ombord på ett fartyg.

Suezkanalen

Suezkanalen räknas idag som en av de mäktigaste sjöfartslederna i hela världen. Med sina 17 mil är den världens längsta konstgjorda sjöfartsled utan slussar, som gör det möjligt för fartyg att färdas mellan Europa och Asien utan att behöva segla runt Afrika. Kryssningar genom kanalen tar 11 - 15 timmar då den bara är tillräckligt djup för två fartyg att passera varandra, så fartygen färdas alltid i konvoj och möts på särskilda mötesplatser i kanalen.

Läs mer om Suezkanalen och hamnarna som är kopplade till resmålet

Hamnar

Hittade