Hurtigruten
13

Hurtigruten

Unika kryssningar för den naturintresserade, med fantastiska vyer och upplevelser.

  • Expeditionskryssningar 
  • Kläder efter väder 
  • Stort miljötänk   

OM: Hurtigruten är ett norskt rederi som grundades i slutet på 1800-talet. Första resan gjordes år 1893 efter att myndigheterna uppmuntrat rederier att erbjuda expressrutter längs den 126 mil långa kusten. I början gick turen från Trondheim till Hammerfest men sedan 1936 avgår fartygen dagligen från Bergen till Kirkenes. Kryssningarna bedrivs främst längs den norska kusten men även bland annat Sydamerika, Nordvästpassagen, Alaska och Karibien är destinationer som trafikeras.

FÖR: Har du ett stort intresse för djur och natur är Hurtigrutens kryssningar det perfekta valet. Rederiet riktar sig till aktiva resenärer i alla åldersgrupper och på vissa av fartygen finns ett särskilt Explorer-program för barn och ungdomar i åldern 7 - 13 år. Utbudet ombord varierar, främst beroende på vilken destination fartyget besöker, och varje fartyg har sin egen unika stil och identitet.

Ett skepp kommer lastat

Nöje & underhållning

Det som händer utomhus, på däck och på land, är det som står i fokus på Hurtigrutens kryssningar. Vissa fartyg har egna expeditionsteam ombord som anordnar intressanta föreläsningar och aktiviteter för att lära dig mer om kulturen, djurlivet och naturfenomenen som möter dig. På vissa av fartygen finns Young Explorers-programmet, som riktar sig till nyfikna och aktiva barn och ungdomar i åldern 7 - 13 år, som anordnar inspirerande aktiviteter för de unga.

Fartyg

Hittade