Hurtigruten

Unika kryssningar för den naturintresserade, med fantastiska vyer och upplevelser.

  • Expeditionskryssningar 
  • Kläder efter väder 
  • Stort miljötänk   

OM: Hurtigruten är ett norskt rederi som grundades i slutet på 1800-talet. Första resan gjordes år 1893 efter att myndigheterna uppmuntrat rederier att erbjuda expressrutter längs den 126 mil långa kusten. I början gick turen från Trondheim till Hammerfest men sedan 1936 avgår fartygen dagligen från Bergen till Kirkenes. Kryssningarna bedrivs främst längs den norska kusten men även bland annat Sydamerika, Nordvästpassagen, Alaska och Karibien är destinationer som trafikeras.

FÖR: Har du ett stort intresse för djur och natur är Hurtigrutens kryssningar det perfekta valet. Rederiet riktar sig till aktiva resenärer i alla åldersgrupper och på vissa av fartygen finns ett särskilt Explorer-program för barn och ungdomar i åldern 7 - 13 år. Utbudet ombord varierar, främst beroende på vilken destination fartyget besöker, och varje fartyg har sin egen unika stil och identitet.

ETT SKEPP KOMMER LASTAT

1

Nöje & underhållning

Det som händer utomhus, på däck och på land, är det som står i fokus på Hurtigrutens kryssningar. Vissa fartyg har egna expeditionsteam ombord som anordnar intressanta föreläsningar och aktiviteter för att lära dig mer om kulturen, djurlivet och naturfenomenen som möter dig. På vissa av fartygen finns Young Explorers-programmet, som riktar sig till nyfikna och aktiva barn och ungdomar i åldern 7 - 13 år, som anordnar inspirerande aktiviteter för de unga.

up
2

Mat & dryck

Helpension ingår alltid på expeditionskryssningarna, och detsamma gäller på resor längs den norska kusten som är minst fem dygn långa. Med färska råvaror som är lokalt producerade speglar smakerna den plats man befinner sig på. Njut av färsk fisk, krämig pasta och gott kött under lunchbuffén, och en smakfull trerätters till middag. Efter en dag full med upplevelser och aktiviteter är det sedan skönt att koppla av med en varm kopp kaffe, en fruktig juice eller en god drink.

down
3

Atmosfär

Här finns inga klädkoder utan gästerna bär kläder efter väder. Även om du jagar efter norrsken, njuter av midnattssolen eller spanar på pingviner så är atmosfären väldigt enkel och avslappnad.

down
4

Miljöarbete

På Hurtigrutens hemsida kan du läsa om rederiets miljöarbete. Här står bland annat att de vill bli ledande i hållbart resande i polarhaven, att de har förbjudit all användning av onödig plast ombord på sina fartyg, som till exempel sugrör, och att de utvecklar hybridfartyg. Det första, MS Roald Amundsen, har sjösatts nu under 2019.  

Önskar du veta mer kan du läsa här.

down

Fartyg

down
down
sort
down