Asien

Asien är den största av sju kontinenter, med hela 47 länder som sätter sin egen prägel. Här bjuds den ena ytterligheten efter den andra, så att ge denna jordens mest folkrika världsdel en gemensam nämnare är svårt.

Asien erbjuder en fantastisk blandning av kultur, naturupplevelser, väder, aktiviteter och historia så här finns garanterat något för alla. Att det är relativt billigt dessutom, gör ju knappast saken sämre.  

Charmen med Asien ligger främst i dess ytterligheter, och en kryssning här ger möjligheten till att få uppleva dessa. Här finns varmt sol- och badväder och iskalla vinterlandskap, simpla levnadsförhållanden och högteknologiska högsäten, orörda paradisöar och pulserande världsmetropoler. Har man inte varit i Asien tidigare kan kulturkrocken bli stor och därför är en kryssning ett fantastiskt resealternativ här. Upplev skönheten, rofylldheten, folklivet och stämningen i land, men återvänd alltid tryggt till fartyget efter dagens slut. 

Kryssningar i Asien delas upp i tre områden, södra, norra och västra Asien, och här finns många olika rutter och reslängder att välja mellan. Allt från kortkryssningar på 3 - 5 dagar till längre kryssningar på flera veckor. Söker du efter kryssning med barn, vill du unna dig en lyxkryssning, önskar du all inclusive eller vill du kanske prova på att kryssa med segelbåt? I princip alla rederier har resor i regionen så här finns ett brett utbud som passar alla. 

Livet ombord innebär nästan obegränsade alternativ av underhållning och aktiviteter, goda måltider och rekreationsmöjligheter. Vid varje stopp finns en ny, spännande plats att utforska. Snorkla i det klara vattnet, smaka på den goda maten, lär dig mer om resmålets historia och shoppa souvenirer på den lokala marknaden. Här finns ingen tid till att bli uttråkad eller sysslolös.

NORRA ASIEN

Till norra Asien brukar räknas resmål som Kina, Taiwan, Sydkorea och Japan och på dessa kryssningar ligger fokus främst på stad, kultur och historia. Flera rederier erbjuder kryssningar som enbart besöker Japans många hamnar, där då Tokyo är en given destination, men annars är till exempel kinesiska Hongkong och Shanghai vanliga hamnar. Från hamnarna i norra Asien utgår även en del kryssningar som tar dig hela vägen ner till Singapore, och dessa är mellan tre till fyra veckor långa. 

SÖDRA ASIEN

Många kryssningar i södra Asien går mellan Singapore och Hongkong med stopp i till exempel Malaysia, Thailand, Kambodja och Vietnam. Dessa kryssningar varar i en till två veckor och innefattar en skön mix av storstad och strandhugg. Här finns även kortare kryssningar som avreser och återkommer till samma hamn, ofta Singapore eller Hongkong. Dessa passar utmärkt att kombinera med några dagars semester i någon av storstäderna, före eller efter kryssningen. 

VÄSTRA ASIEN

Kryssningar i västra Asien sträcker sig över korta såväl som långa avstånd och här kan man välja att göra tur- och returkryssningar eller om man önskar följa med bara åt ena hållet. En populär rutt är att utgå från Indien och ta sig via Sri Lanka till Maldiverna, eller att åka hela vägen från Singapore till Dubai (eller tvärtom) med stopp i bland annat Thailand, Myanmar och Indien.

Resmål i Asien

Hittade 0 kryssningar

Hjälp! Vi hittar tyvärr inga resultat på denna sökning

Prova att justera bland filtren eller varför inte göra en helt ny sökning?

Vill du försöka om från början?
0 av 0st