En landstigningsbåt i Antarktis förtrollande, vita landskap.

Expeditioner Antarktis

Det så avlägsna Antarktis

Utforska jordens kallaste, torraste, högsta och renaste kontinent. Expeditionskryssningar till Antarktis är för den som vill uppleva dramatisk natur där väldigt få människor satt sin fot.

Antarktis, jordens mest avlägsna kontinent, omfattar land- och havsområdena kring Sydpolen. Kontinenten är jordens femte största och utgör cirka nio procent av jordens landmassa. Det är helt och hållet elementen som styr här och det hårda klimatet gör att inga bofasta finns på Antarktis. Då det är ett perfekt ställe för all slags forskning finns ändå folk på Antarktis året om.

~ "Isberg, öppen himmel och orörda snöklädda landskap glider förbi" ~

Antarktis spektakulära landskap

Antarktis bjuder en storslagen värld av dramatiska landskap med bergskedjor, slocknade vulkaner, is och snö. Här finns till exempel en av världens längsta bergskedjor, vulkanen Mount Erebus som är en av få vulkaner på jorden som har en konstant sjö av smält lava i sin krater, och kilometertjocka ismassor. Antarktis stoltserar även med en mycket spännande djurvärld. På ismassorna kan du få se bland annat sjöleopard, säl och sydlig sjöelefant medan det i haven finns späckhuggare, blåval och knölval. Djuren är inte särskilt rädda för människor så har du tur kan du få komma dem riktigt nära. 

Expeditionskryssningar till Antarktis

Det är inte svårt att förstå lockelsen med Antarktis vida, orörda landskap och med en kryssning kan du komma denna magiska värld riktigt nära. Ombord njuter du av lyx och komfort och goda middagar, för att sedan göra spännande expeditioner i land där du kommer vildmarken alldeles inpå. Med klassiska Zodiacs (en båt som används för polarexpeditioner) görs turer mellan höga isberg och glittrande glaciärer och tillsammans med experter får du veta mer om de platser du passerar och besöker. Speja efter valar, besök pingvinkolonier och paddla kajak i det isblå vattnet – en expeditionskryssning till Antarktis är en upplevelse utöver det vanliga som garanterat blir ett minne för livet!

Video

Antarktis med Seaboun Quest

Lyxiga fartyget Seabourn Quest erbjuder en sofistikerad All Inclusive-upplevelse av mycket hög klass. Mäktiga Antarktis är en av destinationerna hon kryssar till.

Observera att även andra rederier än de som visas nedan kan ha kryssningar till Antarktis, men det är då inte expeditionskryssningar. Ange dina sökkriterier här för samtliga kryssningar till Antarktis.

Hittade