Bartolomé - en av alla öar som utgör Galapagosöarna i Ecuador, Sydamerika.

Expeditioner Galapagosöarna

De mytomspunna Galapagosöarna

Att besöka Galapagosöarna är en dröm för många. Med en expeditionskryssning, där experter guidar dig bland djur- och naturupplevelserna, får du se öarna på bästa sätt. 

Galapagosöarna ligger utanför Ecuadors kust på Sydamerikas nordvästkust och är, tillsammans med det marina området runt omkring, klassade som naturreservat. Sedan 2001 är både landområdet och det marina reservatet dessutom med på UNESCO:s världsarvslista. Ögruppen består av runt 18 större öar och cirka 100 mindre öar, som alla bjuder skiftande natur- och djurliv.

~ "När kvällen sänker sig bjuder Galapagosöarna på färgsprakande solnedgångar" ~

Djurlivet på Galapagos

De 18 öarna har varit isolerade i årtusenden så här har växter och djur utvecklats fritt i de karga vulkaniska landskapen, med många endemiska arter som följd. Det finns olika typer av unika djurarter på alla öar och djurlivet är verkligen makalöst vackert. Att se sjölejon som rullar i vågorna, marinleguaner som vilar i solen, hammarhajar som patrullerar vattnen och blåfotade sulor som dyker mot havsytan är en fantastisk upplevelse! Djuren här ser inte människan som en fiende så du har verkligt god chans att komma dem nära – den närkontakt du får med djurlivet på Galapagos kan faktiskt liknas med safariupplevelser i Afrika.

Runt Galapagos med en kryssning

Det bästa sättet att uppleva Galapagos är helt klart med en kryssning. Då du sover ombord kan du maxa alla dina upplevelser dag som kväll, och se fram emot nya spännande äventyr på flera av öarna. Kryssningarna brukar ta endast uppemot 100 gäster, på fartyg som liknar vackra yachter snarare än kryssningsfartyg, så atmosfären ombord är stillsam och avkopplande. Vakna till väldoftande ecuadorianskt kaffe, njut av goda måltider med lokala ingredienser och låt dig skämmas bort av den fantastiska servicen ombord. Vanligtvis görs två större utflykter per dag, då du kliver iland på någon av öarna, och då anordnas guidade turer med duktiga guider. En expedition i Galapagos är helt enkelt en perfekt balans av spännande äventyr och skön avkoppling!

Video

Galapagosöarna med Celebrity Flora

Det moderna expeditionsfartyget Celebrity Flora gjorde sin första resa 2019. Fartyget är särskilt anpassat, vad gäller teknik och utseende, för kryssningar just kring Galapagosöarna.

Observera att även andra rederier än de som visas nedan kan ha kryssningar till Galapagosöarna, men det är då inte expeditionskryssningar. Ange dina sökkriterier här för samtliga kryssningar till Galapagosöarna.

Hittade