Det lilla isolerade samhället Appilatoq på Grönland.

Expeditioner Grönland

Världens största ö Grönland

På en expeditionskryssning till Grönland får du uppleva den vilda naturen i de arktiska haven på nära håll, och uppleva unika möten med isolerade Inuitsamhällen.

Ön Grönland är nästan fem gånger så stor som Sverige och hela 50 gånger större än Danmark. Ön ligger belägen mellan Norra ishavet och Atlanten, öster om Kanadas arktiska öar. Runt 80 procent av öns yta är täckt av inlandsis, som beräknas vara mellan 400 000 och 800 000 år gammal, där glaciären Ilulissatfjorden kanske är den mest imponerande. Glaciären är den mest produktiva glaciären i världen och ett UNESCO världsarv sedan 2004. På Grönland finns även några av jordens äldsta bergarter och ett antal varma källor lockar turister året runt med sina behagliga temperaturer på mellan 36 och 38 grader.  

~ "Här väntar ett oändligt antal naturattraktioner" ~

Grönlands vackra naturscenerier och rika djurliv

På Grönland väntar äventyr bland kolossala isberg, fjordar och fjäll, och historiska städer. Här finns naturligtvis även ett spännande djurliv att upptäcka – knölvalar, sex arter av sälar, myskoxar, valrossar, renar, späckhuggare och havsörnar är bara några av djuren du kan få se. Här finns även isbjörn. Isbjörnen symboliserar landets djurliv och finns på Grönlands vapensköld, och hela nordöstra Grönland är en jättelik nationalpark där isbjörnarna får leva fritt. 

Expeditionskryssningar till Grönland

Till Grönland finns ett stort utbud kryssningar att välja bland men om du önskar komma närmare naturen, kulturen och djurlivet är just en expeditionskryssning att rekommendera. Du reser med små, specialbyggda fartyg som kan angöra spännande platser där vanliga kryssningsfartyg inte kan lägga till. Ombord sker föreläsningar om de platser som besöks och tillsammans med kunniga och erfarna guider görs landstigningar med snabba och sjösäkra ribbåtar som gör att du kommer upplevelserna nära.

Observera att även andra rederier än de som visas nedan kan ha kryssningar till Grönland, men det är då inte expeditionskryssningar. Ange dina sökkriterier här för samtliga kryssningar till Grönland.

Hittade