Glaciären Kangerlussuaq på Grönland.
Foto: Karsten Bidstrup/HGR

Expeditioner Nordvästpassagen

En expedition för inbitna utforskare

En expeditionskryssning genom Nordvästpassagen är ett riktigt äventyr som följer fotspåren av de stora upptäckarna. Möjlighet till expeditioner här sker helt på naturens villkor.

Legendariska Nordvästpassagen är en farled i de orörda arktiska regionerna norr om amerikanska kontinenten, mellan Atlanten och Stilla Havet, som tar dig genom Norra ishavets packis och Kanadas arktiska skärgård. Här råder rått och förrädiskt väder och is- och väderförhållandena är helt avgörande för om passagen kan korsas eller inte. Den arktiska packisen förhindrar vanligtvis vanlig sjöfart under hela året, men om isen smälter tillräckligt görs sjövägarna farbara för de få fartyg som är utrustade för att kunna navigera i denna havspassage.

~ "Det finns inga fullständiga sjökort över dessa farvatten" ~

Arktis spektakulära natur- och djurliv

Särskilt anpassad flora och fauna.

Träd kan inte växa inom arktiska områden men där isen dragit sig undan finns växter som mossor, lavar och gräs. Både flora och fauna är väl anpassade till det extrema klimatet som råder här och är på olika sätt beroende av den aktuella miljön. När du passerar genom Nordvästpassagen ska du hålla utkik efter magnifika varelser som sälar, valross, valar och isbjörnar – samtliga beroende av havsisen för att kunna bo, jaga och föda upp sina ungar. Det kryllar av fascinerande livsformer i det kalla vattnet.

Kryssningar genom Nordvästpassagen

På en expeditionskryssning så här långt norr om polcirkeln får du uppleva den storslagna, förrädiska och vackra naturen och de vilda, mäktiga och fantastiska djuren på riktigt nära håll. I kölvattnet efter Amundsen och andra stora upptäckare får du känna historiens vingslag och besöka platser med spår efter de stora polarforskarnas expeditioner. Du får utforska traditionella kustsamhällen och möta dess ursprungsbefolkning, och vara med om upplevelser som är få förunnade. Om själva passagen kan korsas eller inte, hänger helt och hållet på rådande is- och väderförhållanden.

Populära kryssningspaket hos Club Eriks

Vår syster Club Eriks har ett brett utbud av kryssningar som genomförs i grupp, med svensk värd, ofta med program både före och efter kryssningen. Resorna går till spännande destinationer över hela världen och priserna är all inclusive.

Isberg i Prins Christian Sund på Grönland.

8 augusti - 4 september 2024

Nordvästpassagen med Hurtigruten Expedition

Vi följer i de stora upptäckarnas kölvatten och utforskar dessa beryktade vattenvägar mellan Stilla havet och Atlanten.

Läs mer!

Vill du veta mer?

Kontakta oss för mer information rörande rederier, fartyg, rutter och priser gällande expeditionskryssningar genom Nordvästpassagen. Du når oss via mail, per telefon: 08-20 55 00 eller om du önskar besöka oss på Saltmätargatan 8 i Stockholm.