Puerto Limón, Costa Rica

Något annorlunda Puerto Limón, är en av Costa Ricas äldsta städer.

Puerto Limón, i östra Costa Rica, är landets näst största stad och den största staden på Costa Ricas karibiska kust. Trots det är Puerto Limón inte alls känd som turistort, utan här kan du få en riktig inblick i det dagliga livet och kulturen i Costa Rica. Se unik arkitektur, trottoarer fulla av försäljare och övervuxna parker. Fascineras över det snabba tempot i den hektiska hamnen.

Själva hamnen i Puerto Limón grundades år 1870 och användes då för att skeppa bananer och spannmål från Costa Rica, men idag används den främst för export av cashewnötter och frukt. Oktober till maj angör här också en del kryssningsfartyg då kryssningar som går genom Panamakanalen ofta har hamnen inkluderad i sin rutt. Även kryssningar i Karibien och Sydamerika, samt repositioneringskryssningar från Europa kan angöra här. Hamnen ligger centralt i staden så ett stopp här är perfekt för äventyrsfulla stadsforskare.

Tips på att se och göra!

Aktivitet

En fest att ta del av

Är du i Puerto Limón veckan omkring den 12:e oktober kan du inte missa den årliga höstfestivalen, Dia de las Culturas, som hålls här på Columbus Day-dagen då Columbus ankrade för första gången på Puerto Limóns kust år 1502. Evenemanget innehåller en stor parad, spännande mat, högljudd musik och kulturell dans, och på den sista kvällen avslutas festivalen med en konsert i Parque Vargas. Även om staden är ganska avslappnad under dagen är den känd för sin aktiva sociala scen på natten, så var beredd på ordentliga festligheter.

null
Mat & Dryck

Cashewvin och bananer

Det finns många barer och restauranger i Puerto Limón och det är Costa Ricas främsta exportprodukter, som bananer och kaffe, som många gånger spelar huvudrollen i utbudet. I kombination med andra frukter och grönsaker, ris och bönor skapas spännande rätter som vanligtvis är milda men smakrika. Costa Ricas nationalrätt är gallo pinto, vilket ordagrant betyder ”målad tupp”. Rätten innehåller dock inte fågel utan består av ris och svarta bönor kryddat med lök, vitlök och hackad paprika. Prova gärna otroligt smarriga platanos, friterade bananer med lime, till efterrätt men räkna inte med att du kommer kunna nöja dig med en.. Cashewvin är ett måste att prova till!

null
Utflykt

En pionjär inom ekoturism

Costa Ricas unika klimat, kombinerat med riktiga regnskogar, gör landet till ett av världens mest ekologiskt varierande. Landskapet rymmer hela 35 nationalparker med över en miljon olika djur- och växtarter. Att besöka någon av dessa parker är verkligen ett absolut måste när du är här. Nationalparken Tortuguero, till exempel, är en av världens viktigaste platser för skyddande av havssköldpaddor i Centralamerika och Karibien. Här kan du komma vuxna sköldpaddor nära och se ungarna kläckas, samt följa deras kamp för att ta sig ner till havet. Veragua Rainforest Research & Adventure Park är ett annat tips. Här finns specialiserade livsmiljöer för till exempel reptiler och fjärilar, flera vackra vattenfall och en gondol så du kan åka över regnskogen bland trädtopparna. Glöm inte ta med kameran för en bild på sloths, tukaner och vrålapor.

null

Hittade

Andra destinationer