Puerto Quetzal, Guatemala

Puerto Quetzal fungerar främst som porten till UNESCO-staden Antigua.

Guatemala är ett bergigt land med två bergskedjor som delar landet i tre större regioner. Hamnstaden Puerto Quetzal, belägen söder om huvudstaden Guatemala City, ligger dock i ett låglänt område och här är högsta punkten endast 13 meter över havet. Staden, som färdigställdes så sent som år 1984, har Guatemalas största hamn i Stilla havet.

Även om du kan ta dig till Puerto Quetzal på annat sätt än via en kryssning, är det just främst kryssningsresenärer som ankommer staden. Här finns inte direkt några sevärdheter och aktiviteter, men staden fungerar bra som utgångspunkt för utflykter. Upptäck Antigua, tidigare landets koloniala huvudstad, den berömda sjön Atitlan, Guatemalas världsberömda kaffeplantager eller Guatemala City – den största staden i Centralamerika.

Tips på att se och göra!

Utflykt

En av de mest populära i Guatemala

Ett naturens underverk i Guatemala är helt klart den 20 kilometer långa sjön Atitlan, som är av vulkaniskt ursprung, och om din kryssning gör ett längre stopp i Puerto Quetzal kan en utflykt hit finnas med på rederiets utflyktsprogram. Då resan är runt tre timmar lång enkel resa krävs det dock ett längre stopp som sagt, och du bör noga avgöra om du orkar med den långa transfertiden.

null
Sevärdheter

Ett guldkorn i Centralamerika

När du anländer den historiska staden Antigua, som en gång var landets koloniala huvudstad, anländer du en vykorts- och instagramvänlig stad som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista sedan 1979. Denna pittoreska stad i Guatemalas bergsområde stoltserar nämligen med välbevarade byggnader i spansk barockstil, spektakulära kyrkoruiner från 1500-talet och historiska landmärken som bevarats från 1700- och 1800-talet – allt storslaget omringat av höga vulkaner. När du strosar på kullerstensgatorna som kantas av vackert pastellfärgade hus draperade av bougainvillea, kan du beundra bland annat Generalkaptenens palats, Universidad de San Carlos de Guatemala, Guatemalas största och äldsta universitet, och skulpturparken Santo Domingo Del Cerro.

null
Aktivitet

"Det svarta guldet" eller "Det svarta giftet"?

Guatemala är världsberömt för sina kaffeplantager och välkända varumärken världen över serverar kaffe som odlats just här. Nästan alla kryssningar som besöker Puerto Quetzal anordnar turer där du får besöka en eller flera plantager och du får då lära dig om odlingen, skörden och slutligen hur bearbetningen av bönorna går till. Turerna kombineras ofta med andra sevärdheter och kanske Antigua.

null

Hittade

Andra destinationer