Aqaba, Jordanien

Aqaba, vid Röda havet, är utgångspunkt för oförglömliga upplevelser.

Den vibrerande kuststaden Aqaba i södra Jordanien är landets enda hamn, mot Aqabaviken i Röda havet. Här finns trevliga caféer och restauranger, färgsprakande butiker i basaren och sköna stränder och strandklubbar. När din kryssning gör ett stopp i hamnen kan du dessutom beundra världens numera femte högsta flaggstång, 137 meter hög, som bär den arabiska revoltens flagga i 60×30 meters format.

Från Aqaba har du även perfekt utgångsläge att besöka den världsberömda klippstaden Petra och den vackra Wadi Rum-öknen. Många menar att en resa till Jordanien inte är komplett utan ett besök vid åtminstone en av dessa magiska platser. Följ gärna med rederiet på någon av deras utflykter för att vara säker på att komma i tid tillbaka till fartyget. Petra ligger cirka två timmar med buss från Aqaba medan Wadi Rum ligger en timme från staden.

Tips på att se och göra!

Äventyr

Ödsligt vacker och dramatisk nationalpark

Nationalparken Wadi Rum är en magisk plats, ödsligt vacker med torr sand och dramatiska, kopparröda berg som tillsammans skapar ett helt unikt ökenlandskap. En jeepsafari i den rödtonande öknen, som är beduinernas hemvist, är en upplevelse du sent kommer att glömma. Lawrence av Arabien levde här tillsammans med araberna under upproret mot det Osmanska riket 1916 - 1918, och det var även här storfilmen ”Lawrence av Arabien” spelades in.

null
Kultur & historia

Ett av världens sju nya underverk

Den fascinerande klippstaden Petra är en av världens mest mytomspunna sevärdheter, och ett av världens sju nya underverk. Här ses ett helt samhälle uthugget i det vackra rosaskimrande berget, där höjdpunkten är det enormt imponerande gravmonumentet Al-Khaznah som höjer sig majestätiskt över besökarna. Tycker du att du känner igen skattkammaren? Det är inte så konstigt. Steven Spielberg valde nämligen just skattkammaren här i Petra för filmen ”Indiana Jones och det försvunna korståget” från 1989.

null
Strandliv

Fantastiska äventyr under ytan väntar

Aqaba har bästa tänkbara läge vid Röda havet med en kustlinje på hela 26 kilometer. Här väntar sol och bad vid sköna sandstränder med härliga strandklubbar, och även roliga äventyr under ytan. Korallreven utanför Aqaba erbjuder nämligen en av världens mest artrika undervattensvärldar. Njut av fantastisk dykning och häftig snorkling, eller om en lugn båttur över korallreven med glasbottenbåt känns mer inbjudande.

null

Hittade

Andra destinationer