Safaga (Luxor), Egypten

Safaga är perfekt utgångspunkt för att besöka Luxor och Konungarnas dal.

Hamnstaden Safaga ligger längs Hurghadakusten vid Röda havet i Egypten, och är en populär destination för många internationella kryssningar. Staden är en liten turiststad med i stort sett en enda vindblåst aveny som går rakt fram, som har ett visst utbud av caféer och småbutiker, men det är framförallt flera historiska platser och dykning som lockar turister hit.

Både i centrum och i närområdet finns nämligen flera sevärdheter från antikens Egypten, som till exempel Luxortemplet och Karnaktemplet. Här finns även fantastiskt vackra sandstränder med flera dykcenter – orten anses ofta som ett av världens bästa dykområden. Skåda både valhajar, delfiner och havssköldpaddor och gör spännande vrakdyk, i vad som av djuphavens kung Jacques Cousteau beskrevs som ”en korridor fylld av underverk..".

Tips på att se och göra!

Strandliv

Snorkling i Röda havet

Safaga anses ha ett av världens bästa dykområden, och givetvis är även snorklingen fantastisk. Tio procent av all världens havsdjur och växter finns bara här så du kan förvänta dig den vackraste av undervattensvärldar. Ta en båttur från hamnen till korallreven och hoppa i det varma och klara vattnet direkt från däck.

null
Utflykt

Luxor, Konungarnas dal och Karnak

Följ med på någon av rederiets utflykter till den spännande staden Luxor, mäktiga Konungarnas dal och jättekomplexet Karnak. Den cirka 3,5 timme långa bussresan tar dig genom ett spektakulärt ökenlandskap till området där drygt 60 gravar av faraoner, prinsar och präster finns bevarade, och där Tutankhamons grav hittades på 1920-talet. Tempelkomplexet Karnak, som uppfördes under 2 000 år med början för 4 000 år sedan, där varje Farao tillförde sina egna delar under perioden, ligger på andra sidan Nilen.

null
Aktivitet

Ökensafari bland beduiner

Gör en tur till öknen med jeep eller 4-hjuling och njut av den ödsliga och karga, men mycket vackra, omgivningen av sanddynor och stenklippor. Besök ett beduinläger och upplev livet hos nomaderna som lever här, och njut av det klassiska söta teet och det platta osyrade brödet.

null

Hittade

Andra destinationer