Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten

Abu Dhabi är världens rikaste stad, samt hem för kungafamiljen.

Abu Dhabi är en stad i extrem lyx och överflöd, till följd av områdets rika oljetillgångar, men här finns även kultur, historia och äventyr. Den 5 000-åriga metropolen är en fascinerande mix av modern arkitektur och gamla bakgator så när din kryssning angör här kan du sippa ett väldoftande arabiskt kaffe i emiratets gamla souker, och susa fram i världens snabbaste berg- och dalbana. Kontraster när de är som bäst!

Denna Förenade Arabemiratens huvudstad ligger på en nära T-formad ö i Persiska viken. Kryssningsterminalen vid Port Zayed ligger i östra delen av toppen på T:et, cirka fem kilometer från Abu Dhabi centrum. Vid terminalen finns både taxis och gratis shuttleservice till utvalda destinationer, samt hop on/hop off-bussar, så att ta sig från hamnen är dock inga problem.

Tips på att se och göra!

Sevärdheter

"Den vita moskén"

Sheikh Zayed-moskén är den mest storslagna hyllningen till landsfadern Zayed bin Sultan Al Nahyan, och en av världens främsta sevärdheter. Den oerhört vackra moskén har guldsmyckad fasad, fantastiska mosaikkreationer, 1 000 pelare och 82 kupoler som tillsammans gör moskén fantastiskt storslagen. Moskén har plats för hisnande 40 000 gudstjänstdeltagare, varav hela 7 000 ryms i den största bönesalen.

null

Aktiviteter

I en värld av Ferraris

Gillar du adrenalinkickar och unika berg- och dalbanor är Ferrari World tveklöst ett måste att besöka. Här finns världens snabbaste berg- och dalbana och som namnet på den stora nöjesparken vittnar om, handlar allt här om det italienska bilmärket Ferrari. Har du alltid drömt om att få provköra en sportbil eller rentav en klassisk Ferrari, så finns givetvis chansen till det här. Ferrari World har ett stort utbud av visuella upplevelser för hela familjen, och åkattraktioner även för de allra minsta. 

null
Shopping

Souker för typ allt

Att besöka traditionella marknader är ett måste när du är i Förenade Arabemiraten. Abu Dhabis mattmarknad, Dubais textil-, krydd- och guldmarknader och de mer unika marknaderna i Fujairah och Sharjah bjuder på härliga upplevelser. Sätt på dig din förhandlingshatt för en vänlig face-off med köpmännen för att få bra erbjudanden på hantverk, konstverk, vackra vattenpipor, tyger och kläder, och kryddor.

null

Hittade

Andra destinationer