Dubai, Förenade Arabemiraten

Storslagna Dubai är superlativens stad som ständigt växer.

Dubai är huvudstad i emiratet Dubai, som är ett av sju emirat som ingår i Förenade Arabemiraten på den sydöstra delen av Arabiska halvön, och till befolkningsmängd sett den överlägset största staden i området. Staden är en spektakulär stad som knappt liknar någon annan. Förutom att här finns imponerande sevärdheter i klasserna den största, den högsta, den minsta etc., finns här även moskéer, traditionella marknader och orientaliska palats.

Kryssningar till Dubai lägger till i Port Rashid och med gratis shuttleservice varje timme kan du enkelt ta dig till Mercato Mall eller City Center Drive. Dubai är inte direkt en stad att strosa runt i men på relativt liten yta kan du besöka de mest kända sevärdheterna. Om inte de många restaurangerna, de gigantiska shoppinggalleriorna, kommersen på soukerna eller de skyhöga byggnaderna lockar – bara koppla av vid någon av sandstränderna.

Tips på att se och göra!

Äventyr

Sand, sand, sand..

Följ med på en safari i Dubais öken och upplev en hisnande åktur över de till synes oändliga sanddynerna. Det är mycket möjligt att bilen kör fast i den djupa sanden men då kommer alla chaufförer till undsättning och det blir en upplevelse i sig att se på när de jobbar med att få loss den. Avsluta turen när solen gått ner med en härlig grillmiddag under stjärnorna. 

null
Sevärdheter

Alla de där extrema

I Dubai finns ett antal häftiga sevärdheter som kan vara roliga att pricka av när du är här. Besök världens största galleria med 1 200 butiker, ett stort saltvattenakvarium och en isrink, eller shoppinggallerian Mall of the Emirates som har en skidbacke inomhus med sittliftar och fem nedfarter. Åk upp i världens högsta byggnad, Burj Khalifa (828 meter), och spana ut över Dubai från At the Top på 124:e våningen eller från At the Top SKY på våning 148, eller spana in världens enda sjustjärniga hotell, Burj Al Arab, som är byggt som ett jättelikt segel i havet. Besök Atlantis The Palm på den konstgjorda ön Palm Jumeirah för roliga aktiviteter för hela familjen, bland annat Mellanösterns största vattenland, eller fascineras av världens största ring (!) i den massiva guldsouken.

null
Strandliv

Stränder i stora lass

Dubai har flera härliga stränder med mjuk, finkornig sand och kristallklart vatten. Även om de flesta stränderna tillhör hotell och privata klubbar finns flera som är öppna för allmänheten. Palm Jumeirahs vita, mjuka sand lockar turister i alla åldrar, Palm Beach bjuder på ett stort urval av vattensporter och Al Mamzar är perfekt för barnfamiljer.

null

Hittade

Andra destinationer