Haifa, Israel

Haifa, byggd på Karmelbergets sluttningar, är en modern stad.

Charmiga Haifa är Israels tredje största stad, belägen i norra delen av landet mot Medelhavets kust. Dess läge på Karmelbergets sluttningar ger mycket stora höjdskillnader mellan stadsdelarna och staden jämförs därför ofta med San Fransisco. Här lever olika befolkningsgrupper sida vid sida och Haifa porträtteras ofta som en modell av samexistens mellan araber och judar.

När din kryssning angör hamnen i staden kan du njuta av en härlig strand, vackra parker och fantastiska utsiktsplatser. Här finns välkända universitet, Israels enda tunnelbana samt synagogor, kloster, kyrkor och moskéer. Haifa har flera marknader, både arabiska och judiska, samt en uppsjö av caféer och restauranger. Närheten till Galiléen och Nasaret ger lysande förutsättningar till att göra utflykter till viktiga arkeologiska och religiösa platser.

Tips på att se och göra!

Utflykt

Viktiga religiösa platser

Gör en dagstur till det bibliska Galiléen och njut av de vackra omgivningarna i det gröna, norra Israel. Besök staden Nasaret, som beskrivs som Jesu hemstad, Genesarets sjö, där Jesus gick på vattnet, och Yardenit vid Jordanfloden, där Jesus sägs ha döpts av Johannes Döparen.

null
Sevärdheter

En fantastisk oas i staden

Bahaiträdgården i Haifa är en av de mest välbesökta turistattraktionerna i staden. Den UNESCO-listade trädgården består av 19 vackra terrasser fyllda med blommor, vattenverk och små skulpturer och når nära en kilometer i längd från den nedersta grinden till huvudporten uppifrån. Totalt är trädgården 200 000 kvadratmeter stor och designen står den iranska arkitekten Fariborz Sahba för. 

null
Mat & Dryck

Kulinariska upplevelser

Israel erbjuder en kulinarisk scen med en kreativ blandning av kök från stora delar av världen, och Haifa är inget undantag. På de många fiskrestaurangerna i hamnen eller uppe på Karmelberget i nationalparken, bjuder lyxiga restauranger på fantastiska matupplevelser. Se även till att njuta av smaker, färger och dofter från Mellanöstern som lokal hummus, falafel, grillat lamm, kebab och shawarma med grönsaker och kryddig persiljesås. För något sött efter maten – prova gärna en baklava med pistagenötter eller ostkakan knafeh i söt sirap.

null

Hittade

Andra destinationer