Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires har personlighet och karaktär, och är tangons födelseplats.

Charmiga Buenos Aires är en av världens billigaste världsmetropoler och ett resmål som har allt. Här finns mat i världsklass, vacker arkitektur, spännande rytmer och dramatisk natur. Njut av kanske världens bästa kött, lär dig dansa tango eller bara strosa runt bland de små och stora gatorna. Här syns relativt lite av det spanska arvet och istället kallas Buenos Aires för "Sydamerikas Paris". Du kommer inte att bli besviken när din kryssning gör ett stopp här.

Hamnen för kryssningsfartyg ligger alldeles i centrum av Buenos Aires. Det är dock inte att rekommendera att promenera från fartyget utan istället finns gratis shuttlebussar som tar dig till de olika shoppingområdena, samt taxi. Ett av de officiella taxibolagen är Radio Taxi. Ta dig till någon av Buenos Aires mer än 43 teaterscener, 153 biografer eller 22 museer. Någon bokaffär, restaurang eller till Recoletakyrkogården där Evita Perón ligger begravd.

Tips på att se och göra!

Mat & Dryck

Klassiska argentinare

I Buenos Aires finns förstklassig mat och här serveras världens bästa nötkött. Du får inte missa att prova en typisk asadomåltid, där man oftast blandar olika typer av kött på grillen och serverar det med en chimichurrisås gjord på rostad vitlök, tomat, kryddor och olivolja. Efter maten kan du avnjuta Argentinas nationaldryck mate, som är ett slags te, samt landets populäraste dessert, dulce de leche, som är en söt, kolaliknande kräm. 

null
Kultur

Bland världens bästa

Är du kulturintresserad är MALBA, Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires, väl värd ett besök. Här bjuds på allt från filmvisningar och konstnärsträffar, till heta debatter. Ett annat tips är den pampiga operan Teatro Colón, som av National Geographic anses vara ett av de tio bästa operahusen i världen. Bara akustiken anses göra den till en av världens fem bästa konsertplatser.

null
Aktiviteter

Milongas i La Boca

Att nudda vid Argentinas historia utan att nämna tangon vore fel, men att nämna Buenos Aires utan denna eldiga dans vore en synd. Det sägs att tangon föddes på gatan Caminito, som idag är en populär turistattraktion, i den fattiga stadsdelen La Boca. Denna huvudgata sprudlar av liv och bland uteserveringarna vimlar vackra, tangodansande par. Det är nästan ett måste att besöka en så kallad Milonga när du är här, för en riktigt eldig tangoshow. 

null

Hittade

Andra destinationer