Montevideo, Uruguay

Montevideo, Uruguay

Uruguays huvudstad Montevideo är Buenos Aires charmiga lillebror.

Montevideo är vackert belägen vid Atlanten och lockar folk från när och fjärran med sina utmärkta sandstränder och charmiga gatuliv. På dagarna är det fullt liv i gamla stan där den största höjdpunkten är restaurangerna i den gamla hamnbyggnaden. När din kryssning stannar här så kan du välja på att insupa historia och kultur, eller bara slappa på stranden. 

Historia

Pittoresk charm

Upplev den pittoreska charmen i gamla stan när du strosar runt i Montevideos mest historiska stadsdel. Börja på Independence Square och promenera längs områdets idylliska gator och beundra utvecklingen av arkitektur och konst från 1800-talet. Här i gamla stan hittar du den populära och utsmyckade teatern Solís Theatre, och palatset Palacio Taranco, som designats av samma arkitekt som designade triumfbågen i Paris. 

Mat & Dryck

Smaskigt kött på Parrillas

Du bör inte missa Montevideos gamla hamnmarknad, Mercado del Puerto, som ligger vid början av gatan Pérez Castellano. Här är fullt av stekhus, så kallade Parrilla, där du kan prova på Sydamerikas omtalade, fantastiska kött. När det är helg och eftermiddagen närmar sig omvandlas dessa Parrillas till livliga, färgstarka platser där stadens konstnärer, hantverkare och gatumusikanter samlas. Precis som i Argentina är det Mate, ett slags te, som gäller till.

Strandliv

Häng med lokalbefolkningen

Det finns ett antal olika stränder att njuta vid i Montevideo och önskar du göra annat än att bara ligga och sola finns självklart möjligheten till det. Om du är intresserad av vattensporter kan du exempelvis testa vindsurfing. Honda Beach är Montevideos bästa surfpunkt på grund av vågornas storlek och form. Föredrar du att hålla dig på torra land kan du göra som lokalbefolkningen och vara med och spela en omgång beachvolleyboll. Ramirez Beach är lokalbefolkningens favorit. 

Söker...

Andra destinationer inom Sydamerika