Montevideo, Uruguay

Uruguays huvudstad Montevideo är Buenos Aires charmiga lillebror.

Montevideo har mentaliteten av en sömnig liten by – på ett bra sätt. På dagarna är det fullt liv i gamla stan, där den största höjdpunkten är restaurangerna i den gamla hamnbyggnaden, men överlag råder här ändå ett lugn. Du kommer märka att allt här snurrar kring att ta det lite långsamt och du gör gott i att anamma lokalbefolkningens tempo.

Montevideo, som är den enda stora staden i södra Uruguay, ligger vackert belägen vid Atlanten och lockar folk från när och fjärran med sitt charmiga gatuliv och utmärkta sandstränder. Staden bjuder på en utsökt blandning av kolonial atmosfär och modernt stadsliv så när din kryssning stannar här kan du välja på att insupa historia och kultur, eller bara slappa på stranden.

Tips på att se och göra!

Historia

Pittoresk charm

Upplev den pittoreska charmen i gamla stan när du strosar runt i Montevideos mest historiska stadsdel, Ciudad Vieja. Börja på Independence Square och promenera längs områdets idylliska gator och beundra utvecklingen av arkitektur och konst från 1800-talet. Här i gamla stan hittar du den populära och utsmyckade teatern Solís Theatre, och palatset Palacio Taranco, som designats av samma arkitekt som designade triumfbågen i Paris. 

null
Strandliv

Häng med lokalbefolkningen

Det finns ett antal olika stränder att njuta vid i Montevideo och önskar du göra annat än att bara ligga och sola finns självklart möjligheten till det. Om du är intresserad av vattensporter kan du exempelvis testa vindsurfing. Honda Beach är Montevideos bästa surfpunkt tack vare vågornas storlek och form. Föredrar du att hålla dig på torra land kan du göra som lokalbefolkningen och vara med och spela en omgång beachvolleyboll. Ramirez Beach är lokalbefolkningens favorit. 

null
Mat & Dryck

Smaskigt kött på Parrillas

Du bör inte missa Montevideos gamla hamnmarknad, Mercado del Puerto, som ligger vid början av gatan Pérez Castellano. Här är fullt av stekhus, så kallade "parrilla", där du kan prova på Sydamerikas omtalade, fantastiska kött. När det är helg och eftermiddagen närmar sig omvandlas dessa "parrillas" till livliga, färgstarka platser där stadens konstnärer, hantverkare och gatumusikanter samlas. Precis som i Argentina är det mate, ett slags te, som gäller till.

null

Hittade

Andra destinationer