Callao (Lima), Peru

Hamnstaden Callao bjuder på gamla traditioner och naturrika öar.

Hamnen i Callao är den största hamnen i hela Peru och en av få naturliga hamnar i landet. Även om det oftast är huvudstaden Lima som lockar när du angör här, har Callao självt en del att upptäcka. Museer, gamla kvarter, ett fort och distriktet La Punta är bara några av sevärdheterna.

Lima är dock det stora dragplåstret som sagt och när din kryssning angör Callao är du endast cirka 30 minuters bilfärd västerut från hjärtat av huvudstaden. Upptäck gamla kyrkor och koloniala hus, och moderna skyskrapor och stora shoppinggallerior – Lima bjuder en unik mix av olika tidsepoker och kulturer. Missa heller inte att prova den spännande maten här som är en blandning av det afrikanska, asiatiska, europeiska och det andiska.

Tips på att se och göra!

Mat & Dryck

Goda kändisar

Perus nationalrätt är ceviche – färsk fisk och skaldjur som marineras i citrus och smaksätts med rödlök, chili och salt. Vill du prova på något sött ska du köpa picarones, som är Perus svar på en munk. De friterade ringarna serveras med honung eller sirap och en kryddblandning som består av apelsin och kanel. Riktigt gott! Att dricka när du är här gäller så klart den typiska drinken för Peru – en uppfriskande pisco sour. 

null
Sevärdheter

En av Sydamerikas största städer

En utflykt till närliggande Lima är nästan ett måste när du är i Callao. Stadens koloniala centrum är oerhört vackert och utnämndes till världsarv 1991. På torget Plaza Mayor, som kallas platsen för Limas födelse, hittar du några av de främsta sevärdheterna – regeringspalatset, katedralen, ärkebiskopens palats och San Franciscoklostret. Vill du lära dig mer om Inkafolkets historia ska du besöka Museo Arqueológico Rafael Larco Herrera. Vill du njuta av en vattenshow där fontäner lyses upp i färgglada laserljus i takt till klassisk och peruansk musik, då ska du ta dig till Magic Water Circuit.

null
Utflykt

Ruiner i Miraflores

I hjärtat av distriktet Miraflores i Lima hittar du Huaca Pucllanas ruiner. Här finns bland annat en stor sjuvåningspyramid som byggdes med syftet att elitprästerna under tiden för den stora Limakulturen skulle få uttrycka sin fullständiga religiösa makt. Fascineras av historien, som sträcker sig från 200 till 700 år e.Kr., när du beskådar pyramiden som reser sig mot den peruanska himlen. 

null

Hittade

Andra destinationer