Rio de Janeiro, Brasilien

Sprudlande Rio de Janeiro lockar med sitt dramatiska landskap.

Natursköna Rio de Janeiro anses vara en av världens vackraste städer med sitt läge bland höga berg inlindade i regnskog, och milslånga stränder. Staden, som är Brasiliens näst största stad belägen vid landets sydöstkust, är kanske främst känd för sin karneval som alltid infaller 40 dagar innan påsk, men här finns massor att se och göra – "the Marvellous City" sover aldrig.

Livsglada Rio är ett paradis av sevärdheter. Här finns bland annat berömda Sockertoppen och Kristusstatyn, härliga stränderna Copacabana och Ipanema, botaniska trädgården Parque Lage, färgglada Escadaria Selarón och fotbollsstadion Maracaña. När din kryssning lägger till här kan du dessutom njuta av härliga sambarytmer, otroliga restauranger och iskalla caipirinhas.

Tips på att se och göra!

Mat & Dryck

Nom, nom, nom...

När du är i Rio de Janeiro bör du definitivt äta en delikat grillmåltid på en så kallad churrascaria. Då Sydamerika är känt för sitt kött kommer du inte att bli besviken. Vill du prova på Brasiliens nationalrätt och dryck ska du beställa in feijoada, en gryta på bönor med nötkött och fläskkött, och en iskall, syrligt god caipirinha. 

null
Sevärdheter

Kanske en av världens mest berömda utsikter

Ta linbanan upp till Sockertoppen, Pao de Acucar, och upplev en av Rio de Janeiros bästa utsikter. Du kan se populära Copacabana till vänster och berömda Kristusstatyn, Cristo Redentor, uppe till höger. Kristusstatyn står på toppen av berget Corcovado, som även det erbjuder en makalös utsikt över den fantastiska staden. 

null
Strandliv

Ipanema och Copacabana

Rio de Janeiro är definitivt känd för sitt strandliv och oavsett vad du gillar har staden minst en strand som kan matcha dina önskningar. De mest kända stränderna är Ipanema och Copacabana. Copacabana är turisternas favorit, medan Ipanema ligger i ett lite mer exklusivt område och är populär bland lokalinvånarna. 

null

Hittade

Andra destinationer