Puerto Montt, Chile

Puerto Montt är porten till det makalöst vackra, chilenska landskapet.

Puerto Montt är huvudstad, transportnav och kommersiell knutpunkt i Chiles Los Lagos-region. Staden, som ligger omgiven av det spektakulära landskapet med vulkaner, glaciärsjöar och parker som regionen är känd för, fungerar som en port för såväl kryssningar som vandringar i området. Här är även startpunkt för the Carratera Austral söderut och slutpunkt för Pan American Highway norrut.

Puerto Montt grundades 1853 och är därmed en av de äldsta städerna i södra Chile. Namnet härstammar från president Manuel Montt, som tog initiativ till invandringen från Tyskland på 1800-talet, och fortfarande härstammar en övervägande del av befolkningen från just Tyskland. Här finns dock även det inhemska mapuchefolket och chilotes (spanska eller indiska), så arkitekturen i staden visar en tydlig mix av chilenskt och tyskt.

Tips på att se och göra!

Sightseeing

I eget tempo på egen hand

Gå på något av stadens många museer och lär dig mer om Puerto Montts historia. Besök Diego Rivera Art House där du hittar skulpturer, fotografier och andra verk av hyllade, lokala konstnärer. Bara strosa runt bland gatorna i staden och fascineras över dess unika, arkitektoniska design, som är en mix av chilenskt och tyskt. När kaffesuget blir för stort slår du dig ner på något av stadens chica caféer och njuter av en god fika och spanar på stadslivet.

null
Mat & Shopping

En världsledande leverantör

En av de saker du inte får missa när du är här är att smaka på den goda maten. Puerto Montt är känd för sin fisk och sina skaldjur, och staden är faktiskt en av de största leverantörerna av lax i världen. Bege dig till den lilla fiskebyn Angelmo, som ligger cirka två kilometer från Puerto Montt centrum, för den absolut bästa fisk- och skaldjursmarknaden Mercado de Angelmó, samt för de många bra restaurangerna. Prova paila marina, en traditionell skaldjurssoppa, eller cancato-en, en berömd chilensk favoriträtt med fisk, chorizo, tomat och ost. När du är mätt och belåten kan du strosa runt bland bodarna på marknaden och finna även bland annat hantverk och fina varor av alpacaull.

null
Aktivitet

Stadens stjärna

Den sanna stjärnan i Puerto Montt är den massiva vulkanen Osorno, som med sina nästan 2 700 meter över havet tornar över stadens skyline med sin snötäckta topp. Osorno är känd som en symbol för det lokala landskapet, och är ruskigt lik Mount Fuji – Japans högsta berg. Vulkanen är ett roligt resmål såväl på vintern som på sommaren så tveka inte att utforska det oavsett årstid. Är du här på sommaren kan till exempel härliga vandringar rekommenderas.

null

Hittade

Andra destinationer