Santos (São Paulo), Brasilien

Soliga Santos och livliga São Paulo – "Sydamerikas New York".

Välbesökta Santos är en av Sydamerikas största hamnstäder, belägen vid atlantkusten cirka åtta mil från världsmetropolen São Paulo. Hamnen är en populär start- och sluthamn för kryssningar och här finns många attraktioner och sevärdheter, så se till att ha någon dag till att upptäcka staden. Besök gärna kaffemuseet, gamla staden, Monte Serrat och världens längsta strandträdgård.

Även jättestaden São Paulo är värd ett besök innan eller efter din kryssning. Staden är en av världens största med ett inferno av människor från olika kulturer, glittrande skyskrapor, bullrig trafik, stark god mat och ett hett temperament. Du kommer garanterat bli överväldigad, i positiv bemärkelse, av alla museer, teatrar, barer, restauranger, nattklubbar och nöjesfält som finns att besöka här. São Paulo är Sydamerikas svar på pulserande New York.

Tips på att se och göra!

Sevärdheter

Ta dig högt, högt för bästa vyn

I São Paulo är det bästa sättet för att få ett helhetsgrepp om denna vibrerande metropol, att besöka Edificio Italia. Den 165 meter höga byggnaden har nämligen en restaurang längst upp som erbjuder en fantastisk panoramavy över staden. Även Edificio Banespa, som har en utsiktsplats på 35:e våningen, är ett bra alternativ för en god överblick.

null
Strandliv

Sju som egentligen är en

De sju stränderna i Santos, som är nära sex kilometer långa totalt, är faktiskt en enda lång strand. Stranden upplevs bestå av flera ständer då den delas av kanaler och var och en av delarna har olika namn efter dess grannskap, eller ”bairro”, som det heter på brasiliansk portugisiska. Här finns bland annat Praia do Embaré, som passar partyglada ungdomar, Praia da Aparecida, som passar barn och äldre och Praia do José Menino, som passar perfekt för dig som vill surfa. Här finns även den härliga Praia do Gonzaga, mellan kanal två och tre, där du kan sola, bada och bara koppla av. Strosa gärna längs strandpromenadträdgården också, som är världens längsta enligt Guinness rekordbok, som binder samman alla delar.

null
Kultur

Västerländskt bland annat

Är du intresserad av konst är ett besök på Museum of Art of São Paulo, vid Avenida Paulista i hjärtat av staden, ett måste. Museet rymmer en imponerande samling västerländsk konst av många viktiga konstnärer som Rembrandt, Pablo Picasso, Auguste Renoir och Edgar Degas, och här finns även flera verk av kända brasilianska konstnärer.

null

Hittade

Andra destinationer