Anchorage, Alaska

Spännande hamnstaden Anchorage ger en inblick i det vilda Alaska.

Anchorage är en av de nordligaste städerna på jorden och den är även den största staden i Alaska. Det är hit du kommer med flyg, om du ska vidare på kryssning i området med start i Seward. Upptäck de fina restaurangerna, de många parkerna och det stora kulturella utbudet, både vad gäller sevärdheter och aktiviteter, i stadens centrum och en bit utanför. Här finns nästan 20 mil asfalterade cykelvägar så möjligheten att upptäcka på egen hand är god.  

Anchorage är en storslagen destination med sina isblå glaciärer, spektakulära berg och fantastiska djurliv alldeles inpå knuten. På somrarna kan du fiska, vandra och fotografera glaciärer medan vintrarna förvandlar landskapet till en fluffig, vit lekplats med möjligheter till skidåkning, skridskoåkning, snöskotersafari och att åka hundspann. Vill du ge dig ut på ett riktigt högtflygande äventyr finns möjligheten att åka sjöflygplan över Anchorage och dess omgivningar. Stadens Lake Hood är världens mest trafikerade sjöflygplansbas.

Kultur & Historia

Hör deras historier och se deras traditioner

Vill du lära dig mer om Alaskas inhemska folk är ett besök på Alaska Native Heritage Center att rekommendera. Denna kulturinstitution, som ligger cirka 16 kilometer från centrala Anchorage, sträcker sig över 26 hektar och här kan du på ett interaktivt sätt utforska och upptäcka urinvånarnas historia och kulturarv. Lyssna till berättelser, möt snidare och se dansuppträdanden. För att få ut det mesta av besöket kan vi rekommendera en guidad tur. 

Mat & Dryck

Ölbryggerier och läckra fick- och skaldjursrätter

Alaskas kök består till stora delar av fisk och skaldjur och det finns många restauranger i Anchorage som serverar sin unika variant av fångsten, med hjälp av lokala specialiteter. Då staden är berömd för sina ölbryggerier serveras inte sällan en fin öl till maten. Runt om i Anchorage finns flera platser där ölet bryggs, så önskar du göra ett besök på något av bryggerierna går det att få guidade turer och provsmakningar. 

Äventyr

Spektakulär natur ur olika perspektiv

I Anchorage ligger hisnade landskap ständigt nära, och det finns otroligt mycket spännande att upptäcka i den närliggande naturen. Ett populärt, och häftigt, sätt att få uppleva de vidsträckta landskapen på är genom att boka en flygtur för att få se allt ur ett fågelperspektiv. Även båtturer är populära och en av de bästa rutterna är Seward Highway, en bit söder om Anchorage, som är anpassad för att ge den bästa möjliga naturupplevelsen till sjöss. 

Hittade 0 kryssningar

Hjälp! Vi hittar tyvärr inga resultat på denna sökning

Prova att justera bland filtren eller varför inte göra en helt ny sökning?

Vill du försöka om från början?
0 av 0st

Andra destinationer inom Alaska