Ketchikan, Alaska

Världens laxhuvudstad Ketchikan är Alaskas mest sydöstra stad.

Den lilla idylliska staden Ketchikan ligger nära Alaskas södra spets och är därmed porten till den berömda "Inside Passage" som, med sin serie av enorma vattendrag som formats och formas av glaciärerna runt omkring, anses vara ett av världens vackraste områden. Trots sin litenhet är detta Alaskas fjärde största stad, som blir en riktig turiststad främst mellan maj till september då cirka en miljon kryssningspassagerare angör hamnen här.

När din kryssning lägger till i Ketchikan står shuttlebussar redo att ta dig från kryssningspiren till centrum, och sedan upptäcker du staden bäst till fots. Här finns ett spännande arv att upptäcka, en välkomnande befolkning och fantastiska vildmarksområdena runt staden som du inte får missa. Vandra i Tongass nationalpark och beundra Misty Fjords National Monument.

Tips på att se och göra!

Natur

Lär dig fånga lax av den bästa

Strax utanför Ketchikan hittar du regnskogsreservatet Alaska Rainforest Sanctuary som består av tätbevuxen skog med hemlock, gran och cederträ. Gör en utflykt hit för att få se ett historiskt timmerbruk, gamla totempålar med vackra mönster och givetvis – djur. En bit in i skogen finns den skyddade flodmynningen Eagle Creek där björnar fångar sin lax under ynglingssäsongen, och sannolikheten att få syn på ett av dessa mäktiga djur är stor. 

Fascineras av de avlägsna platserna i USA:s nordligaste stat - Alaska.
Kultur & Historia

Legenderna bakom pålarna

Ketchikan är känd för sina många totempålar och du kan se gott om dem i centrala delarna av staden. Tar du dig cirka 16 kilometer norrut finns dock ännu fler, nämligen världens största samling totempålar, i Totem Bight State Historical Park. Var och en av dessa totempålar berättar en unik historia och med en guidad tur här får du lära dig allt om ursprungsbefolkningen Tlingit och Haida, och legenderna bakom pålarna.

null
Aktiviteter

När du vill på egen hand

Om du önskar upptäcka Ketchikan på egen hand finns här massor att se och göra. Gå någon av de två vandringsturerna som tar dig genom staden för att se museer, parker och de gamla delarna. Besök fantastiska Creek Street, med sina trähus byggda på styltor efter vattnet, som förr var bordeller för fiskare och skogshuggare men som idag har restauranger, affärer och konstgallerier. Eller gå på the Lumberjack Show, vilket nästan är ett måste när du är här. 

null

Hittade

Andra destinationer