Juneau, Alaska

“Midnattssolens land” Juneau är en av USA:s vackraste huvudstäder.

Alaskas huvudstad Juneau är till ytan den näst största staden i hela USA och när din kryssning stannar här finns mycket att se och göra, både inne i centrala Juneau och i dess spännande närområde. Njut bland annat av det rika musiklivet med många festivaler som upplevs inne i staden, och det makalösa landskapet med berg, glaciärer och hav som upplevs runt staden.

Staden är verkligen spektakulär. Den ligger vid en vattenväg som aldrig fryser men samtidigt under ett isfält som aldrig smälter. Här finns inga vägar som leder någonstans, utan Juneau nås endast med flygplan eller båt – och invånarna vill ha det så. Juneaus nav är vattnet och välanvända fiskebåtar, sjöflygplan och gigantiska kryssningsfartyg utgör alla en del av stadsbilden.

Tips på att se & göra!

Aktiviteter

Häftiga upplevelser i det vilda

Juneau har kallats “Alaskas toppupplevelse” och det beror helt enkelt på att det finns möjlighet till så många fantastiska aktiviteter och utflykter här. Spana efter knölvalen i sitt naturliga habitat utanför bukten till staden. Paddla kajak i områdets många skyddade vattenvägar. Vandra på fina, väl utmärkta vandringsleder genom gamla skogar eller boka en egen helikoptertur till toppen av glaciärerna.

Njut av omgivningarna i vilda Alaska.
Äventyr

Bland de spektakulära glaciärerna

Juneaus mest populära turistattraktion är att besöka det femte största isfältet på västra halvklotet, Juneau Icefield, som ligger strax norr om Juneau. Glaciärsområdet är hem till över 140 sammanlänkade glaciärer, där den nästan 22 kilometer långa Mendenhall Glacier är den allra mest kända. Området rymmer dock fler kändisar och du finner bland annat världens tjockaste glaciär, Taku Glacier, här. Upptäck glaciärerna genom kajakpaddling, forsränning, vandring eller valskådning. Vilket sätt du än väljer är upplevelsen spektakulär. Vid Mendenhall Glacier kan du dessutom besöka olika utställningar, orientera dig på en stor karta över hela isfältet, se på filmen Magnificent Mendenhall och titta i ett teleskop från centrets observatorium.

null
Utflykt

Få en vida vy över området

Att ta en tur med Mt. Roberts Tramway är en klassiker när du är i Juneau. Gondolerna tar dig över stadens centrum och regnskogen, där du kan ha tur att få se björn och hjort, ända upp till toppen av Mt. Roberts. Väl på toppen kan du besöka kulturcentret Mountain House, som är omgiven av Sitka och vildblommor, promenera längs någon av vandringslederna som utgår från linbanan, eller bara njuta av de vackra vyerna. 

null

Hittade

Andra destinationer