Seattle, USA

Seattle är en vibrerande storstad med indianrötter och många smeknamn. 

Som en av USA:s snyggaste metropoler och staten Washingtons största stad, erbjuder Seattle hisnande naturupplevelser, en sicksackformad skyline och det berömda observationstornet Space Needle. Staden kallas för "the City of Goodwill", "the Emerald City" och "the Gateway to Alaska" så när din kryssning startar eller gör ett stopp här har du möjligheten att ta reda på varför.

Seattle har en blomstrande kaffescen. Kända varumärkena Seattle´s Best och Tully´s kommer härifrån och det finns även en svindlande uppsättning lokala "kaffehantverkare" som bjuder just sin sort på rosterier och caféer. Detta ackompanjeras av riktigt bra mat. Seattleborna har gjort det till en konstform att odla, tillaga och äta mat och de stödjer gärna lokala producenter. Kockar som Jason Stratton, Ethan Stowell och Maria Hines kommer från staden.

Tips på att se och göra!

Sevärdheter

Enastående utställningar

Inte långt från Space Needle och Seattle Great Wheel hittar du utställningshallen Chihuly Garden and Glass. Här har glaskonstnären Dale Chihuly skapat enastående skulpturer som fyller rummen i den häftiga byggnaden. Ett lite mer annorlunda museum hittar du i centrala Seattle. EMP, som står för Experience Music Project, har utställningar om allt från fantasy och science fiction, som Narnia och Star Wars, till banbrytande musiker som Jimi Hendrix. 

null
Aktiviteter

Högt, högt i luften

Det mest berömda landmärket i Seattle är Space Needle, ett 184 meter högt observationstorn. En vindstilla dag tar hissen upp till toppen 41 sekunder, och uppe på toppen får du en makalös utsikt över staden. Ett annat sätt att se staden ovanifrån är i Seattle Great Wheel, som är det största pariserhjulet på USA:s västkust. Båda attraktionerna håller öppet under hela året. 

null
Kultur

Ta en paus från storstaden

Om du vill komma bort från storstadslivet en stund är ett besök i en av Seattles mest älskade parker, fantastiska Green Lake Park, ett måste. Parken ligger i väldigt vackra miljöer runt sjön Green Lake och här finns möjligheten till bad och andra aktiviteter för hela familjen. Parken fungerar som ett naturligt skydd för hundratals arter av träd och växter och fåglar, så är man intresserad av flora och fauna kan man lätt spendera mycket tid här.

null

Hittade

Andra destinationer