Icy Strait Point, Alaska

Icy Strait Point erbjuder häftiga aktiviteter i makalöst fina "Inside Passage".

På Chichagof Island i staden Hoonah hittar du privatägda Icy Strait Point. Resmålet, som utgör ett område på drygt 9 000 hektar, är särskilt anpassat till kryssningsresenärer och håller endast öppet när ett fartyg ligger i hamn. När din kryssning stannar här kan du kasta dig ut i aktiviteter som till exempel terrängcykling, kajakpaddling, fjällvandring eller björnsafari.

Organisationen Huna Totem Corporation, som äger denna enda privatägda kryssningsdestination i Alaska, ägs i sig av Alaskabor med ursprungliga band till området. Målet med organisationen är att bevara karaktären och kulturen i byn så mycket som möjligt, trots tillströmningen av besökare, medan de fortfarande ger betydande hjälp till den lokala ekonomin – och det lyckas de med. Organisationen har belönats för sitt arbete ett flertal gånger.  

Tips på att se och göra!

Kultur & Historia

En konserverad historia

Den centrala fokuspunkten i Icy Strait Point är definitivt den gamla laxkonserveringsfabriken, som byggdes 1912. Idag är här ett museum där du kan lära dig om laxens väg från havet till konservburken, samt olika restauranger och hantverksbutiker som ägs av lokalbefolkningen. Shoppa handgjorda föremål, smycken, filtar och kläder. Eller varför inte några burkar konserverad Sockeye vildlax att ta med hem?

null
Natur

På span efter det vilda

Stränderna vid Icy Strait Point har ett utmärkt läge för valskådning. Har du tur kan du få se knölval och späckhuggare direkt från land. Vill du istället ta dig in i skogen och bergen är en björnsafari att rekommendera. Att paddla kajak längs stränderna i Port Fredrick och Tenakee Inlet, som slingrar sig från Hoonah till Tenakee Springs, är ytterligare en populär aktivitet. Sträckan bjuder en perfekt vy över den makalösa naturen och i Tenakee Springs kan du dessutom njuta av ett bad i de varma källorna efter avslutad paddling.

null
Äventyr

Högt kommer du och snabbt går det

I Icy Strait Point hittar du världens längsta och högsta zipline som, med sina nästan 400 meter, till och med är högre än Empire State Building i New York. Den så kallade "Ziprider" är 1 675 meter lång och går i 100 kilometer i timmen, och då man kan åka sex personer samtidigt är den en riktigt rolig familjeaktivitet. Vem kommer ner först? Utsikten är så klart spektakulär så var beredd på en adrenalinkick utöver det vanliga. 

null

Hittade

Andra destinationer