Kodiak, Alaska

I den lilla staden Kodiak är det natur, fiske och björnar som gäller.

Kodiak är Alaskas största, och USA:s näst största, ö. Ön upptäcktes i mitten av 1700-talet av en rysk utforskare som gjorde staden Kodiak till den första huvudstaden i Rysslandskontrollerade Alaska. Från att ha varit en viktig stad för den ryska pälshandeln under andra världskriget är staden idag istället en av de tre viktigaste och bästa fiskehamnarna i landet.

Ön är känd för sitt gröna landskap och kallas av lokalborna för "Smaragdön" för sina vackra, rullande berg. Resmålet är populärt bland naturentusiaster då här finns gott om björn, så bli inte förvånad om du får se det majestätiska rovdjuret, Kodiakbjörnen, när din kryssning stannar här. I och runt staden finns mer än 16 mil asfalts- och grusvägar så möjligheten till spännande och fartfyllda aktiviteter är god. Boka en jeeptur och du kan ta dig till isolerade stränder, fantastiska fiskeplatser och enastående kustlandskap.

Tips på att se och göra!

Aktiviteter

Spana efter den mäktiga brunbjörnen

En av de mest populära aktiviteterna i Kodiak är utan tvekan fiske. Här finns alla fem arter av lax samt hälleflundra, torsk och öring. Den absolut mest populära aktiviteten är dock björnskådning. Här lever nämligen den imponerande Kodiakbjörnen – en av världens största björnar. Gör ett besök i nationalparken Kodiak National Wildlife Refuge för bra både fiskemöjligheter och björnskådning, och njut samtidigt av det vackra landskapet. 

null
Sevärdheter

Ett museum utan väggar

Kodiaks puls finner du i stadens två båthamnar. St. Paul Boat Harbor, som ligger mitt i centrum och är den största av de två hamnarna, är definitivt värd ett besök. Här kan du bland annat besöka det unika museet Kodiak Maritime Museum, som är ett museum utan väggar, för att få en bättre förståelse för stadens kommersiella fiskeindustri och de stora marina resurserna.

null
Historia

Ett särskiljande landmärke

Kodiak var ursprungligen bebodd av Alutiiqinfödingarna, som levde som jägare, fiskare, odlare och samlare, men var som sagt även en viktig plats för rysk pälshandel under andra världskriget. Den visuellt fängslande katedralen, Holy Resurrection Church, påminner om den tiden och är hem till den äldsta rysk-ortodoxa socken i Amerika. Med sina blåa kupoler är det en arkitektonisk skönhet och ett särskiljande landmärke i Kodiak.

null

Hittade

Andra destinationer