Seward (Anchorage), Alaska

Pittoreska kustbyn Seward förtrollar med sin vänliga, autentiska atmosfär.

Kring Seward tornar de höga, robusta bergen upp sig bakom staden medan det kristallklara, djupblå havet breder ut sig framför. Byn, som är Alaskas äldsta, ligger endast två timmars otroligt vacker bilresa från Anchorage, så under kryssningssäsongen kommer tusentals besökare hit för att kliva ombord eller för att kliva av sin kryssning i Alaska.

Seward är ovanlig bland de mindre orterna i Alaska på flera sätt. Dels då den är den sydligaste punkten för Alaska Railroad och den primära slutstationen för norrgående kryssningsfartyg, men också då den fått sitt namn av en före detta utrikesminister. William H. Seward, som satt på posten som utrikesminister under Abraham Lincoln, var nämligen den som lyckades köpa loss Alaska från Ryssland - och för det fick han en stad uppkallad efter sig.

Tips på att se och göra!

Natur

Kom naturen riktigt nära

Seward är en fantastisk gateway till vildmarken, med Kenai Fjords National Park alldeles inpå knuten. Nationalparken är hem till några av Alaskas mäktigaste djur så bli inte förvånad om du får se sjölejon, gråvalar, späckhuggare, knölval, lunnefåglar och havsörn. I bergen ovanför finns björn. Vill du komma naturen riktigt nära finns flera fina vandringsleder att välja bland, som legendariska Mt. Marathon Trail och berömda Exit Glacier.

null
Mat & Dryck

Skaldjur och daglig dos kaffe

Seward har ett fantastiskt utbud av fisk- och skaldjur på menyerna. Njut av läckerheter som ostron, kungskrabba, hälleflundra, lax och kammusslor. Givetvis alldeles finfärskt från havet runtomkring. Här finns även en hel del coola ställen att dricka kaffe på. Nature´s Nectar, som är ett hål-i-väggen-café, är populärt och så är även Resurrect Art Coffee House på 320 3rd Avenue, som är beläget inne i en renoverad kyrka.

null
Utflykt

Vandra eller paddla kajak

Alaska har fullt av pittoreska städer och strax söder om Seward ligger en av dem – Lowell Point. Här är husen robusta och hobbitliknande och dess placering under massiva träd gör att de smälter fint in i naturen. Precis som Seward är även Lowell Point är en perfekt utgångspunkt för vandring, eller om du vill paddla kajak eller kanot i de vackra omgivningarna. 

Roliga utflykter i Alaskas vilda omgivningar.

Hittade

Andra destinationer