Chan May (Huê/Hoi An), Vietnam

Chan May ligger lägligt för utflykter till många spännande sevärdheter.

Hamnen Chan May är en av Vietnams huvudhamnar och ligger lägligt vid kusten till Sydkinesiska havet. Inom 40 minuters bilresa från hamnen finns stränderna Canh Duong Beach och Lang Co Beach, men när din kryssning stannar i Chan May är det främst världsarvsstäderna Huê och Hoi An, som ligger cirka 1,5 timmes bilfärd från hamnen, som lockar för besök.

Även den moderna storstaden Da Nang, som ligger cirka en timme med bil från Chan May, har blivit ett populärt turistmål. Här finns fantastiska stränder, marknader för shopping, genuin vietnamesisk mat och spännande äventyr vid Marble Mountains. Här finns även den välfotograferade Golden Bridge – en 150 meter lång bro som ser ut att hållas uppe av två gigantiska händer i sten. Brons höjd på 1 400 meter över havet, erbjuder en makalös utsikt.

Tips på att se och göra!

Kultur

Som två städer i en

Kejsarstaden Huê är känd för att vara Vietnams kulturella och intellektuella centrum. Den forna huvudstaden är förklarad som nationalklenod och sedan 1993 är den även upptagen på UNESCO:s världsarvslista som en av mänsklighetens omistliga kulturskatter. Här finns monument, tempel, exotiska marknader, pagoder och eleganta villor. På norra sidan om den mäktiga Parfymfloden, som delar staden i två delar, finner man den traditionella staden med enkla hus och färgsprakande marknader medan södra sidan huserar de europeiska kvarteren med grandiosa fastigheter med stora trädgårdar.

null
Utflykt

På egna äventyr med cykel

Ett besök i hamnstaden Hoi An, en av de äldsta städerna i Sydostasien, passar utmärkt för dig som vill ta dig runt på egen hand. Hyr en cykel och ta en avslappnande tur på landsbygden genom risfälten och du kommer nå vackra stränder och små, mysiga byar. I den lilla byn Thanh Ha, fyra kilometer utanför Hoi An, kan du till exempel se fantastiska handgjorda krukor och vaser av alla de slag. Byborna visar dig gladeligen sina traditioner och hantverk alldeles gratis, men de blir så klart glada om du köper något av dem.

null
Äventyr

En utmanande körning

Mellan hamnen Chan May och staden Da Nang finns det cirka två mil långa Hai Van-passet – utan tvekan en av de mest imponerande och natursköna vägsträckorna i Vietnam, som av det berömda Top Gear-gänget till och med blivit utsedd till ”En av de bästa kustvägarna i världen”. Med plötsliga kurvor och blinda hörn slingrar sig den smala vägen genom bergen och grönskan, och erbjuder en fantastisk utsikt. Hyr gärna en bil med chaufför som är van den vietnamesiska trafiken, som är av det mer hektiska slaget, och räkna med att sträckan tar betydligt längre tid än vad samma sträcka tar här hemma. 

null

Hittade

Andra destinationer