Laem Chabang (Bangkok/Pattaya), Thailand

Laem Chabang är den kommersiella hamnen för Bangkok och Pattaya.

Större kryssningsfartyg med destination Bangkok lägger till här i hamnen i Laem Chabang, belägen cirka två timmar söder om Bangkok och cirka en timme norr om Pattaya, medan mindre fartyg seglar upp längs floden och lägger till centralt vid Klong Toey. Oavsett hamn är det just huvudstaden Bangkok, eller stränderna vid Pattaya, som lockar kryssningsresenärerna. 

Thailand har länge varit ett favoritresmål för oss svenskar och varför är inte konstigt att förstå. Förutom det behagliga klimatet finns här fantastiska stränder, billig shopping, underbart god mat och mycket att se och göra. Just här i Laem Chabang finns inte särskilt mycket att ta sig an men tar man sig iväg på utflykter finns, förutom redan nämnda Bangkok och Pattaya, även till exempel Koh Samet inom räckhåll för en heldagsutflykt.

Tips på att se och göra!

Utflykt

Paradismiljöer på Koh Samet

Cirka två timmar söder om Laem Chabang ligger den vackra ön, tillika nationalparken, Koh Samet. Ön är bara sju kilometer lång och ungefär 2,5 kilometer bred, så du kan enkelt upptäcka den till fots. Här är avslappning i en tropisk omgivning huvudsysslan, så skäm bort dig själv lite bland de underbara, kritvita sandstränderna, vackra korallreven och mysiga restaurangerna.

null
Strandliv

Strandliv i Pattayaområdet

Pattaya är perfekt för den som är ute efter sol och bad, och det finns två stränder i området. Den mest centrala är Pattaya Beach, som ligger inne i själva Pattaya stad. Det är en fyra kilometer lång strand som kantas av ett stort antal restauranger och köpcentrum. Den andra stranden är Jomtien Beach, som ligger några kilometer söder om Pattaya Beach. Denna strand är något lugnare och finare än Pattaya Beach men även här finns stora strandhotell, restauranger och barer. Från Pattaya kan du även resa ut till de små öarna Coral Island, Near Islands och Far Island, som alla har fina stränder och bra dykning.

null
Sevärdheter

Upptäck "Änglarnas stad"

Thailands huvudstad Bangkok är en av Asiens mest imponerande metropoler med bland annat ett stort utbud av sevärdheter som du inte får missa att besöka. Grand Palace, med det legendariska kungliga smaragdtemplet Wat Phra Kaew, och den 46 meter långa vilande Buddhan som är belagd med guld, är några av dem. Chinatown, som har mängder av gatumatstånd, flådiga guldbutiker och en till synes oändlig labyrint med gränder där försäljare kränger gosedjur, piratkopierade väskor och plastleksaker i storpack, är ytterligare ett måste. Hugg in på nudelsoppor, färsk mango, ostronomeletter och baobuns, och shoppa elektronik, antikviteter och annat smått och gott till mycket bra priser på marknaden Nakhon Kasem. I “Änglarnas stad”, som thailändarna själva benämner sin huvudstad, kan du njuta av mat, arkitektur, sevärdheter, nöjesliv och shopping.

null

Hittade

Andra destinationer