Osaka (Kyoto), Japan

Storstaden Osaka är avslappnad och jordnära, med trevliga människor. 

I vackra Osakabukten, omgiven av dimhöljda berg, ligger Japans tredje största stad – Osaka. Staden kallas ofta för “Det enda köket under himlen” då maten här sägs vara helt i en klass för sig. Hamnen i Osaka har alltid varit viktig för Japan och när din kryssning börjar, slutar eller gör ett stopp här kan du bland annat passa på att besöka den gamla huvudstaden Kyoto.

Osaka var förr en ganska smutsig och bullrig industristad och som Japans ekonomiska nav, även ganska ocharmig med fokus bara på pengar. Hela staden har dock sakta byggts om för att bli mer "människoanpassad" och ett tydligt exempel är just hamnen, där kranar och lagerlokaler blivit utbytta mot folkliga marinor med promenaddäck och palmer som speglar sig i vattnet. Handel är dock fortfarande mycket viktigt och staden är som ett "shoppingens Disneyland".

Tips på att se och göra!

Aktiviteter

För både stora och små

Osaka är en perfekt stad om du reser med barn och ungdomar, då här finns massor av aktiviteter och sevärdheter just för dom. Pariserhjulet Tempozan, temaparken Universal Studios Japan, Osaka Castle, som lär dig om Japans samurajhistoria, och Kids Plaza Osaka, med både en enorm lekzon och ett vetenskapsmuseum, är bara några av alternativen. 

null
Utflykt

Den gamla huvudstaden

Har du några timmar tillgodo i Osaka är ett besök i den gamla huvudstaden Kyoto att rekommendera. Här samsas nämligen nära 800 shintoistiska helgedomar, 1 700 buddisttempel och inte mindre än 17 världsarv, vilket är en fjärdedel av Japans totala antal designerade kulturskatter. Den Gyllene paviljongen, med ursprung från 1300-talet, är absolut ett av de mest storslagna templen du kan se här och Kinkakuji, som templet kallas på japanska, har blivit en symbol för hela Kyoto.

null
Natur

Sakura i Japans parker

Den mest populära tiden att besöka Japan är under den korta perioden från slutet av mars till mitten av april, då många av körsbärsträden blommar (sakura). Blommorna slår ut på bar kvist, före löven, vilket ger träden en fantastiskt färgsprakande skönhet. Har du sett körsbärsblomningen i Kungsträdgården i Stockholm vet du ungefär vad som väntar i Japans parker, med den tydliga skillnaden att i Japan är blomningen på blodigt allvar. Många japaner tar ledigt från jobbet för att inte missa den korta perioden och flera företag som publicerar prognoser för blomningen, har tvingats be om ursäkt om prognosen slagit fel.

Spektakulär körsbärsblomning i Japan.

Hittade

Andra destinationer