Shanghai, Kina

Shanghai är en av världens största städer, som har många smeknamn. 

I Shanghai finns en härlig blandning av gammalt och nytt. Moderna skyskrapor som bildar en imponerande skyline samsas med franska kolonialhus i Art Deco-stil och mysiga kullerstensgator kantade av små, söta stenhus. I stadens gamla delar är husen visserligen välrestaurerade och nypolerade, men här får du ändå en känsla av hur det såg ut en gång i tiden. Den berömda Yu-trädgården i området är väl värd ett besök, precis som stadens mest kända tehus Huxingting.

Staden benämns som "Orientens pärla", "Österns Paris" och "Staden på havet", och det sistnämnda passar ju definitivt då hamnen här är en populär kryssningshamn. Räkna dock inte med att se hela Shanghai under ditt stopp i staden. Shanghai är en mångmiljonstad, det är dessutom en mångmiljonstad som aldrig sover. Köp dig ett Shanghai Jiaotong-kort till tunnelbanan så att du hinner uppleva så mycket som möjligt och ta en tur upp i någon av skyskraporna, som är några av världens högsta, för en makalös utsikt.

Tips på att se och göra!

Aktiviteter

Berömda och populära

De båda kända landmärkena Shanghai World Financial Center och the Oriental Pearl Tower erbjuder spektakulära vyer över staden, från de observationsdäck av glas som finns högt upp i byggnaderna. Vill du få fantastiska foton på stadssiluetten från marknivå, är strandpromenaden längs Huangpufloden den perfekta platsen. För lite natur i Shanghai kan du besöka stadens mest berömda park, Yu Garden, i Huangpu, eller populära Peoples Square mitt i Shanghai.

null
Mat & Shopping

Street food och skräddarsytt

I Shanghai handlar allt om traditionell gatumat. Xiao long bao är heta soppdumplings som avnjuts med sugrör, och populära scallion pancake är salladslökspannkaka med sojasås. I nästan alla varuhus finns en våning med en foodcourt så det finns gott om ställen att testa allt som erbjuds. I dessa varuhus finns naturligtvis även gott om butiker. Om du har tid kan rekommenderas att få något skräddarsytt. I antikaffärer och på de flesta marknader i staden kan du även köpa med dig en vackert röd, kinesisk lykta hem. Missa inte ett besök på toppmoderna Nanjing Road, Shanghais berömda shoppinggata. Här tävlar neonskyltarna med självaste Times Square i New York, i fråga om intensitet.

null
Nöje

En båttur eller två

På floden Huangpu, som flyter rakt igenom Shanghai, erbjuds flera båtturer varje dag. Turerna görs med fördel både på dagen och kvällen, för att på mesta sätt få uppleva Shanghai. De olika stadsdelarna visar upp nya sidor beroende på när under dygnets timmar du ser dem, och efter mörkrets inbrott är framförallt neonupplysta Pudongs skyline riktigt häftig att se. Stadsdelen Bund, å sin sida, med sina pampiga hus från förra sekelskiftet är finast att se dagtid.

null

Hittade

Andra destinationer